| forchan a întrebat:

Salut
In spatele calculatorului meu e un buton pe care scrie "110v/220v". Acuma este setat pe 220v, dar am auzit ca daca il schimb pe 110V calculatorul o sa consume mult mai putin, dar nu pierde mult din performanta. E adevarat?

7 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Acel 110v e pentru retele pe 110v, cum au americanii. La noi curentul vine pe 220v.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Sa nu faci asa ceva ca nu-ti va merge deloc! Sunt trecute doua valori pentru ca in alte tari tensiunea la prize este 110V, nu 220 v ca la noi. Daca treci pe 110V si bagi 220V o sa ti-se arda in mod sigur din componentele blocului de alimentare.(In cel mai fericit caz). Cine ti-a spus asa ceva este un prost!

| Liviu a răspuns:

Prietene
Am facut`o si eu laughingpe asta
Iti bulesti pc` aiurea sa moara veta'
Nu o face frate
zii ca ai facut`o si spune caii multumesti
hee hee
Si pe viitor nu mai umbla la unitate sau in bios
orce iti zice ceva de bios nu te bagi chiar daca e de bine
studiaza probleme cu biosul pe nethappy cere sfaturi la cineva in care stii ca poti avea incredere nu la orce agarici care vrea sa iti faca rau'
Are si el un proxy ceva si crede ca e hacker dacate minte sa iti arzi pc`happy mor eu pe lumea asta'

| caravaggio a răspuns:

Nu il schimba ca o sa arzi sursa! "v" vine de la "volt" adica tensiunea electrica (la noi in romania este 220v) nicidecum "w" adic "watt" adica cantitatea de energie transferata. Tensiunea se calculeaza in volti si nu are nici o relevanta cu consumul. Consumul se calculeaza in W/h sau kW/h de aia cand te uiti pe factura de la curent nu vezi scris nici unde V, ci vezi kWh. A...da...nu ii poti micsora consumul doar daca mai renunti la "piese" din el.

| kr.mdy a răspuns:

Nu e adevarat, nu fa asta ca il arzi! La 110V se pune can ai priza din asta si pentru alte tari care au prize de 110v, asa stiu.

| voisanye a răspuns:

110V e pentru americani si s-ar putea sa-ti faca scurtcircuit... da lasa tu pe 220 ca nu consuma cine stie cat un calculator

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cineva vrea sa isi bata joc de tine si sa ramai fara calculator, daca vei face aceasta manevra iti vei arde computerul