|

Salut,

in timp ce mergea calculatorul s-a oprit curentul iar la repornire calculatorul nu se aprinde...ce s-a defectat? are siguranta care se poate inlocu? funda si o zi buna va doresc.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sursa,cel mai probabil s-a ars.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut! Nu poti înlocuii asa de simplu siguranța deoarece este lipită cu pistolul de lipit (letconul) si daca nu ai letcon este greu sa o dezlipesti, si sigur nu este siguranța, cel mai des cedeaza condensatorii, in sursă sau integratul, aceea trebuie depanată la un atelier unde electronistul va măsura toate piesele si va depista defectul, ori duci unitatea la un servis unde o fac ei ori daca te pricepi inlocuiesti sursa, dar cel mai bine ar fi sa o duci la un servis autorizat de reparatii calculatoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai incercat sa scoti totul din priza? Calculator, monitor - sa scoti inclusiv cablul de retea din calculator daca ai pentru ca are tensiune.

La socuri de curent este posibil sa intre in protectie sursa si/sau placa de baza (asta daca nu se ard, dar speram sa nu fie asta).

Deci, inca odata scos totul din priza (calculator, monitor) si cablu retea din calculator - ideea e sa nu mai intre nici un fel de curent oricat de slab in calculator.

Lasi 5 minute asa. Apoi pui totul la loc in priza, bagi cablu de retea la loc si incearca sa pornesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fa cum a spus flixbuster (cu adaugarea sa o lasi fara curent 10-20 de minute) este foarte posibil sa se fi activat protectia si nu se dezactiveaza decat daca scoti cablul de curent din priza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat