| SebiAdrian69 a întrebat:

Salut, stiu ca sunt sanse mici dar sa zicem ca ia curentul si cand revine trimite un impuls de energie imi poate "arde" laptop-ul sau acumulatorul(incarcatorul) sau pe ambele?

Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

De obicei exista sisteme de protectie si nu mi s-a intamplat niciodata in 20 de ani sa mi se arda vreun laptop/desktop sau orice altceva cand s-a luat curentul si a revenit sau alte probleme de genul. Slabe sanse dupa parerea mea.
Dar da, orice e posibil.

Intr-un caz rau sa-i zicem asa iti poate arde incarcatorul.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da, in mai multe situatii.
De exemplu, daca "cade" pamantarea de la reteaua de alimentare si pe o faza este sarcina prea mare. Reteaua fiind trifazata, in acest caz se dezechilibreaza, iar intre nul si faza (opusa) se poate mari tensiunea pana aproape de 380V (in loc de 220V).
O alta situatie se poate intampla daca electricitatea atmosferica (trasnet) se descarca intr-o retea conectata (direct sau indirect) la laptop (sau alt aparat electric /electronic.

Cu ambele situatii m-am intalnit in practica mea, tensiunea exagerata a condus in fiecare caz la distrugerea aparatului electric /electronic (si nu numai).

| RB26DETT a răspuns:

Am ramas odata fara incarcatorul laptopului dupa ce s-a luat curentul si a revenit brusc.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Șansele sunt foarte mici aproape zero. Când este furtună o supra sarcină provocată de un trăznet poate.

| Alverto a răspuns:

Da, dar daca nu vrei sa se întâmple asta (ce-i drept sunt șanse mici) Sa îl scoți din priza, iar când revine internet-ul să îl bagi