|

Salut TPU, am o problema cu pcul, cand intru in gta 5, ma joc 10-15 min si apoi imi apare un fond albastru cu mult scris si își da restart pcul! Aveti idee ce problema are? Va rog sa ma ajutati! Dau funda!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Verifica temperaturile, posibibil sa se incalzeasca prea tare pc si sa ia restart.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acel ecran albastru se numeste, in limbaj informatic, Blue Screen. Textul alb, care apare odata cu el, iti indica si sursa problemei (poate fi cauzata de componente, aplicatii, drivere).
Se genereaza un cod de eroare, care iti indica si ce problema exista la sistemul tau.
Poate componentele se supraincalzesc si, ca masura preventiva, sa nu se arda, se inchide/restarteaza fara avertizare pc-ul. Gta V e un joc care cere multe resurse si, daca sistemul tau duce cu greu aceasta aplicatie, e normal sa cedeze.
Poti umbla la setarile jocului, pentru a reduce sarcina pe care trebuie sa o suporte pc-ul tau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru dannyel86):

Am rezolvat problema, era bifata căsuta automaticaly restart, si cred ca de aia. acum nu se mai inchide, nu cred ca e din cauza componentelor, e un 1050 si i3 7100 cred ca sunt bune pentru gta 5, oricum iti multumesc mult ca ti ai luat din timpul tau sa mi răspunzi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Blue screen. E metoda prin care windows-ul îți protejează pc-ul ca să nu se strice definitiv și iremediabil. În cazul tău cel mai probabil acel joc îți solicită la limită o componentă a pc-ului ( sau mai multe componente ) riscând ca acestea să se ardă. Din această cauză windows-ul decide să-ți stingă imediat pc-ul.
O problemă extrem de gravă ce apare fie din cauza unei erori grave din sistem, windows-ul pur și simplu pică. Problema mai poate apărea așa cum am scris mai sus și atunci când o componentă a pc-ului ( procesor, memorie ram etc. ) e supra solicitată.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează