|

Salut TPU.

Am un notetbock Lenovo B570e, are 4 ani de cand l-am cumparat, nu este un calculator performant insa pentru mine este bun, deoarece eu ma folosesc de el doar vorbin cu prietenii pe skype/Facebook, ma uit la filme si chestii, si deci nu il obosesc, nu il infierbant, si chiar acum ceva vreme mergea foc, nu avea de loc lag, insa acum moor, cred ca o sa-i trag una si o sa-l arunc la cosul de gunoi, are lag de moare, nu stiu de la ce ar putea avea, l-am si curatat, virusi nu are, nu stiu motivul, daca vreau sa deschid o pagina pe internet se deschide in 2-3 minute, si wi-fi-ul este foarte bun, la telefon imi merge fara probleme internetul, insa la calculator deja ma enerveaza, are lag in orice, orice as face are lag, unoeri chiar se blocheaza si trebuie sa-i fac restart, sau daca ma uit la un film nu se incarca, si e la fel si pe youtbue, se blocheaza dracu., imi poate spune cineva de la ce e? eu cred ca poate fi de la windoows am wind7 si nu l-am schimbat de 2 ani, ..Astept raspunsuri altfel timp de 1 saptamana il omor.

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

OK.
Daca acum se misca mai bine, atunci trebuie sa faci si net-ul sa mearga mai bine. Insa acesta implica alta serie de cerinte de indeplinit.
1. Sa folosesti laptopul conectat cu cablu. Wi-fi merge mai incet totdeauna si viteza scade cu distanta de la router si de la obstacolele metalice din zona ta (inclusiv o lingura poate provoca reducerea vitezei)
2. Intra in Task Manager (apesi tastele Ctrl + Alt + Del impreuna) si la "Performance" poti vedea gradul de incarcare a procesorului si a memoriei RAM. Ambele trebuie sa fie SUB 65% sa poti comunica usor pe net. Daca nu, poate ai memoria RAM putin sau iti ruleaza programe nedorite care iti franeaza laptopul.
3. Telefoanele si tabletele functioneaza mai lejer cu wi-fi, deoarece sistemul de operare este optimizat pentru acesta. Android este o versiune de Linux.
Ca urmare, daca in loc de Windows iti instalezi un Linux (Ubuntu sau Mint), vei putea MULT MAI BINE comunica pe net. Acestia sunt gratuite, au si office performant si gratuit incorporat, nu se viruseaza si nu au nevoie de antivirus.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Instaleaza-ti programul CCleaner cu care sa cureti toate fisierele temporare, dupa care defragmenteaza partitia C:
Nu strica sa faci si o scanare antivirus, de exemplu online:
https://www.eset.com/us/home/online-scanner
Dupa aceste proceduri notebook-ul tau se va comporta ca si nou!
;)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Am deja CCleaner, am scanat totul, a gasit 2 virusi, dar merge la fel,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Neamiticahfdn):

Ai facut intreaga procedura, asa cum am scris inainte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Da, si sunt ceva schimbari in sensul ca, acum se misca mai bine, doar pe internet merge rau, dar internetul este foarte bun, pentru ca la telefon se misca fara probleme.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se supraîncălzește, trebuie să-l cureți de praf și să-i schimbi pasta de racire

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru xSega):

Nu se supraincalezeste, pentru ca cand pun mana pe el este rece, si apropo am schimbat pasta aia, chiar si cand este avea aprins tot faece asa,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa schimbi/reinstalezi windows-ul
E cea mai buna varianta pe care o stiu
Ca si pc-u meu facea la fel
Daca nu merge, du-l la service
Sper ca te-am ajutatwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează