| TrollKing a întrebat:

Am Windows 10 si mi-am achizitionat un Mouse de Gaming si cand inchid PC-ul mouse-ul nu se opreste, ramane aprins cu luminile cand unitatea e inchisa!
Oare e de la Windows?
Heelp!

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

In functie de modelul placii de baza, trebuie cautat pe google manualul utilizatorului si acolo se poate vedea daca se poate opri curentul in USB-uri.
Pe de alta parte trebuie de avut grija sa nu dezactivam USB-ul.
Daca USB-ul e dezactivat, nu se poate folosi nici tastatura si nici mouse-ul pe USB si pentru a iesi din aceasta situatie va trebui resetat biosul fie folosind o tastatura PS/2, fie desfacand calculatorul.

7 răspunsuri:
| Bandit288 a răspuns:

S-a blocat mouse-ul...
Scoate mouse-ul si baga-l din nou in unitate -_-

| LinxCont a răspuns:

Cred ca e normal asa.
Daca mouse-ul e cu fir, nu are baterie proprie si e alimentat cu curent prin USB e clar ca acel curent de alimentare prin USB nu se opreste odata cu oprirea calculatorului.
Unele placi de baza alimenteaza cu curent mouse-ul si tastatura chiar daca e oprit calculatorul, lucru util in cazul in care se activeaza din bios pornirea calculatorului de la o anumita tasta sau folosind mouse-ul.
In concluzie, orice mouse conectat la un PC ca al tau ramane aprins, deci si in cazul unui mouse de gaming lucrurile raman la fel, cu deosebirea ca un mouse de gaming e mai luminat si iese in evidenta faptul ca e pornit.

| TrollKing explică (pentru LinxCont):

Multumesc de raspuns!
Mai astept si pe alti sa vad ce spun.

| gelu1970 a răspuns:

Si cum ai vrea sa ramana?
desconecteaza pc de la curent si o sa vezi ca nici mouse nu o sa mai ramana aprins.

| TrollKing explică (pentru gelu1970):

Am testat acum mouseul pe alt pc cu windows 7 si cand il inchideam PC-ul cu windows 7 se inchidea si mouse-ul, eu astept raspuns cum fac setarea la windows 10 sa se inchida mouse-ul cand inchid PC-ul

| Salontanul a răspuns (pentru LinxCont):

Asa este!

| Salontanul a răspuns (pentru TrollKing):

N-ai ce sa mai vezi. Este adevarat. Oprirea PC-ului nu intrerupe alimentarea placii de baza. Pentru aceasta eu am pus priza cu intrerupator in caz ca plec de acasa. Mouse-ul care are alimentare de la baterie, are de obicei intreruperea prin lipsa semnalului dar sunt unele care au intrerupator pe talpa.