|

Salut TPU. Am zgâriat din greșeală placa de baza, zgârieturile sunt foarte fine, va las o poza https://imgur.com/a/rpWvqv1

Așa pc-ul pornește dar placa nu merge cum trebuie in ac odyssey origins battlefield 5 etc obțin 80% utilizare din partea plăcii, pe lângă asta am lag spikes și stuttering FPS-ul scade la 20-30 si utilizarea plăcii scade si ea la 40-50%, uneori pana la 20%. Va las aici o poza in assassins creed origins și battlefield 5 https://imgur.com/a/l1lebdn

După cum vedeți e teribil pur și simplu, după cum vedeți spike peste spike, placa e un gtx 1070 ryzen 5 2600 8Gb ram sursa 750w. Vreau sa știu dacă am probleme din cauza plăcii de baza, eu nu știu ce sa zic, adică zgârieturile sunt foarte fine și mai ales țin cont ca in benchmark-URI gen furmark și unigine valley obțin 95-99% utilizare DEȘI am văzut ca in unigine valley am întâlnit spike-URI și stuttering. Ce sa fac? E problema placa de baza sau cea video? DRIVER LA ZI WINDOWS NOU INSTALAT. Am încercat și cu ODD sper ca așa se scrie programul ăla cu care elimini complet driverul vechi din nVIDIA control Panel la power e dat pe prefer maximum Performance, pe lângă asta din Windows la power option e dat pe ultimate Performance. Ce sa fac? Ajutor pls, mai am garanția la placa video. Ce fac? O trimit la garanție? Ajutor. Am încercat orice ajutor sa fie faptul ca nu am băgat bine placa in slot oricine are vreo idee sa o scrie. Dau Funda instant nici nu stau pe gânduri dacă e cineva care ma ajuta o zi buna!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu zgarieturile sunt problema, sunt mai multe variante
- placa de baza iti limiteaza performantele placii video
- jocurile sunt optimizate pentru procesoare care lucreaza mai bine pe single core, Intel in acest caz, amd ryzen e mai eficient pe multi core in aplicatii, nu in jocuri.
- ai W10, toti stim problemele lui
- pune jocurile pe SSD si vezi atunci daca ai modificari in performante.
- toate variantele la un loc iti pot afecta experienta in acele jocuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru armiaso):

1.la ce te referi când spui ca placa de baza o limitează pe cea video
2. Înțeleg dar de ce am spike-URI și placa nu e folosită 100% cum ar fi normal
3. OK instalez Windows 8.1
4. Pe ssd am același rezultat

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Tigan_Raresioan_1993):

Placa de baza trebuie sa fie din categoria high end, codul placii sa nu inceapa cu B, gen B450, preferabil din seriile X si preferabil de la producatori consacrati.

ar mai fi si faptul ca procesorul nu comunica bine din soft cu placa, nu stiu ce placa ai ce revizii de bios, cat sunt de compatibile, sunt cazuri in care chiar producatorul recomanda un upgrade de bios avand in vedere ca arhitectura ryzen este totusi destul de noua.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează