| SporeBox a întrebat:

Salut TPU! Daca vreau sa imi iau un laptop la ce specificatii ar trebui sa ma uit? Cel vechi deja incepe sa mearga foarte greu, adica filmele se mai blocheaza, jocurile dau crash, dureaza mult sa se incarce etc. Nu imi trebuie cine stie ce placa video sau memorie dar vreau sa fie si ok cand il folosesc si sa ma tina ceva timp. De la anul o sa fiu pe profil de mate-info si as vrea sa fie ok si pentru lectiile de la scoala desi nu cred ca ar pune asta o problema. Important este sa fie si la un pret ok. Nu as da foarte mult pe el, undeva pana in 2000 lei +/-

4 răspunsuri:
| YourKitty10 a răspuns:

Te uiți sa aibă procesor bun. Un minim quad core de la 2.4 GHz în sus, cu 8 GB memorie ram și un ssd de 250 GB și placa video cel puțin sa fie dedicata de 2 GB.

| NLS a răspuns:

Acesta ar fi un model destul de potrivit:

~~~eMag~~~

https://www.emag.ro/......DGFNTWBBM/

Ar mai fi pe la acelasi pret

https://www.emag.ro/......D8QJ3YMBM/

si

https://www.emag.ro/......DBLMDBMBM/

dar procesorul de pe primul e mai puternice decat in cazul celor din urma, iar grafica e mai buna (decat in configuratia cu Intel 8130) sau probabil la fel (comparat cu modelul ce are procesor 3250).

Daca nu te joci, si nu lucrezi in programe de editare video, sau de proiectare/modelare, Vega 8 e ideala pentru orice task uzual.

*** Editare video si randare la un nivel light poti face totusi folosind programe ce folosesc exclusiv procesorul.
Totul e sa folosesti un pad de racire cu ventilatoare sub laptop.


Totusi, ca sa fii sigur ca e suficienta o astfel de configuratie ca cea recomandata de mine, da detalii exacte despre programele pe care le-ai folosit pana acum...
si spune-ne si profilul facultatii viitoare.

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Iar pe PCGarage exista ceva si mai potrivit (mai puternic)

https://www.pcgarage.ro/......nt-silver/


https://www.pcgarage.ro/......edos-gray/

| SporeBox explică (pentru NLS):

Par ok laptopurile pe care mi le-ai recomandat si o sa tin cont si de ce mi-ai recomandat dar as prefera niste configuratii specifice si sa imi spui ce fac fiecare. Eu inca nu o sa merg la facultate, o sa trec in clasa a 9 a dar facultatea as vrea sa fie tot pe IT, cred ca pe programare, inca nu m-am hotarat. La scoala cred ca o sa folosim code blocks, nu stiu daca vom folosi si alte programe dar as vrea sa invat si singur acasa unele lucruri, chiar sa fac jocuri ( pana acum am folosit Unity dar aveam lag foarte mare asa ca nu l-am mai folosit de ceva vreme, poate o sa folosesc si Roblox Studio, nu sunt sigur, ca e mai usor pentru inceput). Inca nu m-as orienta pentru un laptop special pentru programare pentru ca nu stiu cat va trebui sa programez dar o sa vreau sa mearga ok si cu asta, sa nu aiba lag jocurile, programele si site-urile. Nu sunt genul care sa vrea niste super configuratii pentru ca nu am nevoie de ele dar vreau sa mearga si ok. Ma poti ajuta cu asta?