|

Salut TPU, de la o vreme pc-ul a inceput sa mearga din ce in ce mai greu...am reinstalat windows-ul,am defragmentat hdd-ul,l-am curatat de praf si i-am schimbat pasta termoconductoare,dar spre surprinderea mea, am facut toate astea degeaba...Resursele sunt urmatoarele:

--1, 5 Gb memorie ram (stiu ca e putina dar asta e situatia);

--Procesor: Intel(R) Celeron(R) CPU E3300 @2.50 GHz;

-Placa video Radeon X300/X550/X1050 - 256mb;Mentionez ca acum am instalat pe el windows vista home basic(pentru ca consuma mai putine resurse), am avut si windows 7 si se comporta la fel

Dau funda

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

La o astfel de configuratie iti recomand sa instalezi doar Windows XP SP3, cu driverele date de producatori, pentru toate componentele.

Cateva recomandari:
- La System Properties - Advanced - Performance alege optiunea Adjust for Best Performance
- Foloseste doar cate un program deodata, mai ales browserul, office, playere sau jocuri etc.
- Nu deschide mai mult de 2 file deodata in browser
- Elimina pornirea automata ale programelor la pornirea windowsului

In Task Manager poti vedea grafic cat este de incarcat procesorul si memoria RAM in orice moment. Evita sa dai comenzi in timp ce procesorul este incarcat peste 90% sau memoria RAM disponibila este mai mica de 300Mb. Task Manager poti accesa prin apasarea impreuna a tastelor Ctrl + Alt + Del.

Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vista mai putine resurse...glumesti! Ala e calculator de XP!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vezi ca ai prea multe programe de pe desktop si dezinstaleaza-le care nu va mai trebuie in afara de cele necesare si vezi ca ai in bibblioteca o multime de poze si videoclipuri care incarca pe deplin partitiile C si D de pe hardisk! Salveaza-le pe un stickul de memorie sau pe CD/DVD sau posteaza-le pe Facebook sau pe driverele cloud si apoi sterge-le pe tot!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Emacount):

Cine mi-a votat ca raspuns eronat si nefolositor? Vreau sa spun ca asa este ca mi-au spus cei de la service autorizat ca de ce sunt asa de multe programe pe desktop si de ce pe partitiile de pe hardisk sunt pline, asa de ingramadite si folosite prea des!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate s-a stricat si el, de cati ani il ai?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sincer, la sistemul tau maxim windows xp ii trebuie, maxim!
Totusi este un sistem foarte vechi, adica 1.5 gb ram... si procesorul acela.
Pune-i windows xp, si apoi defragmenteaza iar c, si descarca ccleaner sau tuneup 2008 poate iti functioneaza dupa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu iti recomand sa il schimbi...ar cam fi timpul. Plus ca nu mai sunt asa scumpe pc-urile de configuratie medie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, Windows vista ocupa prea multe resurse decat 7. in al doilea rand, calculatorul merge mai greu fără driverele adecvate. E important ca înainte de a adăuga componente noi calculatorului să vă asigurați că acestea sunt 100% compatibile cu cele existente deja. Nu o singură dată am întâlnit situații în care, după adăugarea unor noi module de memorie ram, acestea au dus la descreșterea evidentă a performanței calculatorului supus upgrade-ului. Funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu zic ca ai memorie plina de pe discuri sau pluginurile nu sunt instalate sau nu sunt cele care trebuie. Poate sunt niste virusi ca si eu am avut o problema cu virusii sau performanta foarte scazuta, nu stiu eu am windows 10 si merge foarte bine eu zic sa incerci sa il instalezi sa vezi cum merge si daca zici ca windows vista se comporta la fel cu windows 7 nu stiu incearca o versiune mai noua a lui, poti incerca si windows 8.Se poate sa fie si de la mailurile foarte multe de la yahoo mail eu am avut multe vreo 200-300 si le-am sters si a inceput sa mearga mai bine sau daca nu ar fi bine sa il schimbi sau sa il duci la un servis sa vada daca il poate repara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează