|

Salut TPU!

Deci,nu cunosc foarte mult despre Laptopuri,PC,Procesoare,Telefoane,Tablete etc.

Fiecare Laptop se diferentiaza prin unii paramentri,problema este ca nu inteleg mereu acesti paramentri,si nu pot face comparatie dintre doua Laptopuri(de exemplu Lenovo-Acer). Cand ajung in momentul ca trebuie sa procur un laptop sau telefon pai nu sunt sigur pe mine care este mai bun, adica sa spune ca este Lenovo 300 euro si Acer 300 euro,deci eu trebuie sa fac diferenta dintre puterea procesorului etc ca sa stiu carei mai bun.

Ceea ce cer eu este ca cineva sa ma ajute sa pot fi sigur pe mine cand cumpar ceva,sa-mi explice cat mai mult si ce-i mai important cand procuri un laptop etc, sau ceva linkuri despre asta!

Multumesc mult!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Laptop-urile sunt diferite fata de telefoane, tablete si pc-uri.

Toata treaba asta cu tehnologiile noi e in dezvoltare continua deci totul se schimba, se imbunatateste, asa ca indiferent de ce tip de electronice vorbesti ar trebui sa cauti unele cat mai noi, care sa tina pasul cu aplicatii, programe, functii, etc. recente.

La laptopuri te uiti la unele cu baterie ok, monitor (ltps) ips sau ceva sa nu consume foarte mult, si ventilatoare ok, in rest componentele sa fie bune in general, adica toate, pentru ca sunt compacte si nu prea le poti schimba.

La pc-uri cauti placa de baza mai noua si ca tot ansamblul tau sa functioneze ok, asta cam la tot, adica sursa sa reziste la cat consuma celelalte componente, dar nu te stresezi asa mult de componente, pentru ca le poti face upgrade, daca placa de baza suporta ceva nou.

La telefoane si tablete iei ce e mai nou, nu neaparat dupa functii dar dupa componentele fizice din el, acum depinde si ce vrei tu sa faca dar din nou, cele mai recente/noi suporta mai multe si mai bine aplicatii recente si au mai multe functii.

Acum depinde si de marci, la toate astea, in general totusi nu te lua dupa x sau y daca zic "marca asta e misto" sau "brandul asta e de rahat", cauta oameni care stiu despre ce vorbesc si argumenteaza de ce...
De exemplu la pc-uri si laptop-uri AMD, Corsair, Kingston, ASUS, Avior, Madcatz, Microsoft sunt firme vazute bine cu produse de calitate dar nVidia, MSI, Intel, Razer s-ar putea sa fie foarte cunoscute si sa zica multi ca sunt misto dar de-a lungul timpului eu (si altii din jurul meu, colegi, prieteni) am observat ca au multe produse care sunt cu dus si intors, care functioneaza mai slab decat au fost programate sau care se strica repede.
Acelasi lucru la telefoane si tablete, doar ca la astea acum toate sunt chinezarii, sunt facute in China si au doar design-ul facut in alte tari, iar eu m-as feri de multe firme MARI care au produse foarte cunoscute si nu numai de ex. Samsung, Apple, Allview,...2005 - 3201 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

La laptopuri, PC-uri, tablete sau telefoane este exact la fel, ca si la masini: daca nu te pricepi, apeleaza la un specialist!
Asa cum la masini conteaza renumele fabricantului (care face produse mai rezistente, mai ieftine, mai rapide etc), la ce doresc sa folosesc masina (in oras, pe autostrada sau pe aratura etc) si cati bani imi pot permite pentru cumparare, la fel conteaza si la orice alt produs, inclusiv calculatoarele sau telefoanele.

Daca nu te pricepi, mergi la un specialist de incredere si ii spui doleantele si posibilitatile tale materiale.
Evident, si specialistul trebuie platit pentru serviciile sale, dar este mult mai in masura decat sa cumperi ceva dupa "ureche", ce este "la moda".

De exemplu, ca sa poti vorbi la telefon, ti-i bun chiar si un telefon vechi, pe care il poti cumpara functional de la copilul vecin, cu doar 50 lei, fiindca el a primit un iPhone de 3000 lei.
Pentru a-ti citi mail-urile, ascultat muzica si Youtube e bun si un calculator de 2-300 lei, preluat tot de la copilul vecin.
Daca vrei sa fotografiezi familia, in excursii sau evenimente, poti cumpara un aparat foto bunicel cu 2-300 lei,
Totalul este mult sub pretul iPhone-ului (450-650 lei) si folosesti pe care-l doresti. Daca se defecteaza, poti cumpara la pret asemanator altul, care costa oricum mai putin decat reparatia unui iPhone.

Este la fel ca mersul la munci, la tara. Poti merge si cu Rolls Roice, Ferrari sau BMW ultimul racnet, dar vei merge tot acolo unde ajungi si cu o Dacie ieftina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Bai omule,nu incerca sa-mi folosesti e este al meu, vrei sa te dau acum la IT police, tu crezi cu stii ce faci, Bucuresteanule, nu fi prost, gandeste-te inainte sa faci ceva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează