|

Salut TPU! Peste o luna sau mai mult o sa-mi dau comanda de piese pentru un pc de gaming pe care vreau sa il fac, am ales un Gigabyte GeForce GTX 1050 Windforce OC 2GB GDDR5 pe 128 de bit si un AMD FX-8300 3.3 GHz si 8 GB de memeorie RAM DDR3, sursa este de 500W(nu cred ca o sa ating mai mult de 400) dar intrebarea mea este la placa de baza am ales un AsRock N68-GS4 AM3+ si nu e de gaming de aceea m-am intrebat daca preocesorul si placa video o sa tina pasul cu o placa de basa care nu e de gaming,credeti ca e o decizie buna sa raman cu placa asta de baza sau sa o schimb cu una de gaming, tinand cont ca nu am un buget prea mare?Link-ul catre build:http://www.mediadot.ro/index.php?main_page=shopping_cartPS:Nu vreau sa fac overcloking deloc.

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut
La inceputul anului 2017 vor aparea noile procesoare din generatia ZEN de la AMD care vor inlocui vechile CPU-uri FX vechi de 6 ani...
Un I5 6400 e mult mai performant decat FX 8350.

Totusi vad o greseala de "incepator", tu cand cumperi o sursa te uiti DOAR LA "PUTEREA" SA, ceea ce e gresit, o sursa de calitate are certificat 80+ si protectii, degeaba scrie pe eticheta Delux "500W" True Power daca acea sursa are eficienta ~55% asta inseamna ca in realitate scoate ~275W.
O sursa de calitate care sa asigure stabilitate si protectie componentelor costa cel putin 130 lei.
O sursa ieftina inseamna pericol pentru componente, daca aceasta nu are protectii iar PC-ul solicita sursa pana la urma va crapa si sunt sanse mari sa-ti prajeasca placa de baza, HDD etc. din cauza lipsei de protectii.

Ce PC ai in momentul de fata?
Ce buget ai pentru PC?
Detii perifericele? Monitor, tastatura?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"De Gaming" = Marketing
O placa de baza de 200 lei face acelasi lucru ca una de 1000 lei, doar ca cea de "gaming" are mai multe optiuni cum ar fi : mai multe sloturi PCI-Express ( pe care sigur nu le vei folosi niciodata ), niste ca*aturi de leduri, un radiator sa-ti ia ochii si capabilitatea de OC ( de care nu ai nevoie )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

PS : Link-ul nu functioneaza, mai bine pui fiecare link al componentelor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Arata bine dar., 8300? Este bun, dar vechi, consum foarte mare, daca il cumperi toata casa ta o sa devina o uzina (ironic vorbind). Ai spus ca il vei cumpara peste o luna sau mai mult, eu iti recomand sa astepti sa vezi ce lanseaza AMD cu noua generatie ZEN si sa te hotaresti atunci, si o sa fie o concurenta pentru Intel si atunci o sa mai scada si ei preturile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Schimb-o cu una de gaming daca zici ca ai un buget mare nu strica putina calitate nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MinecraftProfil123456):

Am spus ca am un buget mic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează