|

Salut TPU, pot conecta un stick usb in loc de hdd? Adica placa de baza sa ruleze windowsul pe stick nu pe hdd

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe unele sisteme este posibila instalarea windows-ului pe disk extern, conectat pe USB, dar trebuie sa procedezi un pic mai "sucit":
1. Deconectezi toate hard disk-uile si ssd-urile din sistem
2. Introduci CD/DVD-ul sau stick-ul de instalare a windows-ului si bootezi de pe el sistemul
3. Imediat introduci si stick-ul (suficient de incapator) pe care doresti sa instalezi windows-ul
4. Daca kit-ul de instalare (si sistemul) "vede" stick-ul al doilea, atunci il alegi pentru locul de instalare si procedezi ca la orice instalare normala, urmand pasii afisati.
5. La sfarsit scoti kit-ul de instalare si bootezi de pe stick-ul cu windows-ul instalat happy

Metoda (daca se reuseste instalarea) are insa cateva neajuns majore:
- Windows-ul scrie si citeste foarte mult pe disk-ul unde esteinstalat, iar acesta va distruge electonica din stick dupa transferuri de nici 1000 ori cat este capacitatea lui! Ca urmare, este o metoda costisitoare... sad
- Viteza de lucru a stick-ului (prin portul USB) este destul de mica, deci sistemulse va misca lent
- Stick-ul instalat vei putea folosi doar in sistemul in care l-ai instalat. Mai mult, la unele versiuni de Windows este posibil sa porneasca doar de pe acel port USB pe care a fost conectat cand a fost s-a instalat. - Mutarea in alt port USB este posibil sa nu mai permita functionarea stick-ului de Windows, eventual reconfigurandu-se sa nu mai porneasca nici de pe port-ul original (daca a fost deja mutat in alt port)

Poate este mai util sa faci un "live CD" (stick) bootabil dupa partitia C: de pe hard disk instalat si functional sau dupa un fisier iso descarcat de pe net.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Ok multumesc nu ma intereseaza sa fac transfer ma intereseaza sa mearga Youtube pe el atat deoarece placa de baza care o pun eu cu acest stick in loc de hdd o voi conecta la tv si nu am nevoie de nimic doar sa ruleze Youtube atat multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru costin007):

La Youtube s-ar putea sa faca figuri (incarcare inceata, sacadari), fiindca prima data se descarca pe disc (stick) o portiune din film, si doar dupa aceea este redat in player.
Iar stick-ul functioneaza destul de incet...

Trebuie incercat...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Ok multumesc incerc si va dau un raspuns cum functioneaza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista acele Live cd-uri, care ruleaza un Windows preinstalat de pe disc. Fiind bootabIle, cred ca pot fi puse cu Rufus pe stick usb si sa lansezi sistemul de operare de pe acesta, dar ma tem ca functionalitatile lui sunt reduse. Procedura e mai greoaie, pentru ca banuiesc ca nu vrei stick-ul doar pentru Windows, ci si ca mijloc de stocare a datelor pe el (cum sunt partitiile pe HDD/SSD). Nu cred ca va rezista; stickul nu e prevazut pentru astfel de operatiuni pe timp indelungat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Https://en.m.wikipedia.org/wiki/Windows_To_Go

Se poate, dacă ai de la windows 8 in sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu stiu daca poti cu windows dar cu linux sigur poti.Totusi nu recomand.Hdd are anumite lucruri pe el care il fac bun pentru a rula un sistem de operare(ma refer piese reale ).Un stick nu e construit pentru asa ceva cum e un Hdd.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează