| Alexandru390 a întrebat:

Salut TPU.
Știți cumva ce procesor mobil dintre acestea două este mai bun?
Mediatek helio p70
Sau
Mediatek helio g85
P70 are un GPU Mali-G72 MP3
Și g85 are un Mali-G52 MC2. Un GPU nou ce nu găsesc nimic despre el. Sau niște game play-uri făcute cu el.
Cei de la mediatek spun că mali-g52 este un GPU NOU ce oferă putere ceva mai mare. Chiar și decât mali g72 mp3.
Chestia e că uneori chiar îl întrece pe mali g72 dar fluidalitatea nu prea. Adică am văzut asta în jocul sky children of The Light.
Pe mali g72 mp3 se simt cei 30 de fps-uri. Din păcate nu am găsit niciun test sau video cu mali-g52 MC2 în jocul pe care am testat și celelalt GPU. Din câte am testat, GPU mali g51 mp2 are un motion blue mult prea puternic. Cea ce oprește simțirea acelor fps-uri. Ori nu atinge 30. Ori e de vină motion blur. Dar totuși
Credeți că mali g52 MC2 ar fi la fel de bun ca și mali g72 mp3?
La performanta sunt aproape la același nivel dar pe mine mă interesează calitatea. Am apelat la voi ca nu am găsit vreun video pe YouTube sau site. Și e nașpa că nu am nici telefonul în persoana ce deține mediatek helio g85. (xiaomi redmi note 9).

Ar fi un fel de xiaomi redmi note 9 vs Motorola one macro.
Nu luăm în considerare designul și celelalte specificații.
Doar procesoarele lor.
Deci care credeți că e mai bun?

2 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca vrei jocuri, nu iei MediaTek, in principiu.winking

| Elynad a răspuns:

Ambele sunt pe 12 nm, P70 e din 2018 iar G85 e din 2020. Ambele sunt octa-core dar intre timp au schimbat arhitectura nucleelor (nu numai ei, si Intel a facut la fel la procesoarele x86). Daca ar fi dupa mine as merge pe G85 chiar daca are nucleele la viteze aparent mai mici, motivul fiind ca si procesoarele ARM au seturi de instructiuni si este important ca astea sa fie cat mai noi, ca arhitectura noua este mai performanta pe ansmblu chiar daca fiecare nucleu in parte e mai slab si ca optimizarea energetica e mai buna la modelele noi. Bineinteles ca as prefera totusi un procesor Qualcomm dar tu ai intrebat de astea doua.