| RoyalJakiro a întrebat:

Salutare. Ma poate ajuta cineva in legatura cu nedumerire. Detin un laptop ASUS X50N, cu un HDD Seagate 120 Gb, dar Windows-ul imi recunoaste doar 40 Gb. Ma poate lamuri cineva care ar fi problema? Este de la Windows sau de la laptop? Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

Pentru a putea fi utilizat, hard disk-ul se imparte in bucati numite partitii.
Cel mai probabil au existat 2 partitii, C de 40GB si D sau E, cealalta partitie cu date (poze, filme, jocuri,...).
Presupun ca la instalarea windows-ului sau in alte conditii, a fost stearsa partitia cu date si in aceste conditii in Explorer se vede numai partitia C de 40GB.
E usor de gestionat partitiile cu un manager de partitii cum e "MiniTool Partition Wizard Free", http://www.partitionwizard.com/download.html
Se descarca, se instaleaza, se ruleaza.
Va apare situatia partitiilor de pe hard disk.
Daca partitia cu date exista dar nu are litera, la fel nu se poate vedea si i se va atribui o litera pentru a fi vazuta in Explorer.
Deca in loc de partitia cu date avem spatiu liber, cel mai probabil a existat acolo o partitie si se poate incerca recuperarea ei daca ne intereseaza sa recuperam ce era in acea partitie.
Daca nu ne intereseaza ce a fost in acel spatiu liber de pe hard disk, atunci vom crea o noua partitie din tot spatiul liber si vom avea la dispozitie si restul de GB de pe hard disk.

Daca dorim, putem mari inainte de asta si partitia C sa zicem pana la 60GB, apoi facem acea partitie cu date din spatiul ramas liber.

| RoyalJakiro explică (pentru LinxCont):

Mersi pentru raspuns LinxCont! Chestia este ca imi arata doar partitia C si nici o alta partitie. O sa incerc sa rezolv problema cu programul pe care mi l-ai recomandat.

| RoyalJakiro explică (pentru LinxCont):

Am rezolvat problema cu programul mentiomat de dvs. Aprecierea si respectul meu pentru ajutorul acorddat. O funda pentru dvs din partea mea! O zi frumoasa!

| LinxCont a răspuns (pentru RoyalJakiro):

Cu placere, multumesc.

3 răspunsuri: