|

Salutare prieteni..Am cumparat un pc pe piese..As dori sa-l desfac sa-l curat din cand in cand de praf..Am garantie pe piese..Am voie sa-l deschid si sa umblu in el?

Mersi!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca sigiliul a fost pus pe unitate, atunci nu o poti desface, pentru ca pierzi garantia.
Daca ai garantie pe piese, individual, atunci poti umbla la carcasa si poti curata de praf sistemul.
Atunci cand o piesa din calculator se strica, doar aceasta va fi reparata/inlocuita, conform garantiei individuale.
Daca nu stii despre ce fel de garantie este vorba, ar fi bine sa te informezi inainte sa faci ceva de natura sa compromita garantia. Eu am, de exemplu, garantie pe fiecare piesa in parte.
Poate e si cazul tau, dar, daca ai nelamuriri, e bine sa intrebi pe cel de la care ai cumparat sistemul.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Acum vreo 20 de ani era faza cu desktop sigilat si daca il desfaceai pierdeai garantia. De atunci n-am mai luat desktop gata asamblat, mi-am luat componente si am facut eu. Apropo: garnatie pe sistem: 2 ani. Separat, garantie procesor 3 ani, garantie placa de baza 2 ani, garantie memorie pe viata.

Intre timp eu zic ca s-au mai schimbat lucrurile si povestea cu sigilatul si garantia nu mai e valabila. Pana si la laptop-uri le-au facut acces facil la RAM, HDD, placa retea wireless sa le poti schimba fara sa desfaci laptop-ul cu totul.

Sfat: verifica carcasa/suruburile sa nu aiba sigilii. Pentru siguranta 100% suna la firma de unde l-ai luat si intreba - eventual cere raspuns in scris pe e-mail sa ramana ca dovada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Sunt destul de sigur ca daca il desfaci, pierzi garantia la elwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează