| RioX8 a întrebat:

Vin cu o problema, am o placa de baza "Acer mg43m " si i.am facut update la procesor, de la un core 2 duo la un Xeon E5430... Problema ar fi cand il pornesc, ventilatorul merge normal 5 secunde, dupa ce intra in startul de la bios se accelereaza la 5.000 rpm si totusi pc.ul porneste si merge bine... ( precizez ca la procesor imi arata in bios 85°c si pe cpuZ imi arata 30°C ), care ar fi cauza? Un update de bios ar ajuta cu ceva? Orice sfat ie bine venit.

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

"5.000 rpm"? Ce ventilator ai? Am vazut idei de diferente de temperatura, totul provenind de la anumiti senzori. Poate chiar ai atat, dar, slabe sanse. Incearca sa ii aplici alta pasta termica, testeaza in mai multe programe temperatura, si da, chiar si un update de bios ar fi ok sau un downgrade.

| RioX8 explică (pentru CM7YRE):

Nu stiu denumirea ventilatorului, dar in bios imi apare 5.453 - 4.892 rpm... Pasta nu pare a fi. Deoarece am pus un core2 duo si merge normal, ventilatorul sta in 900-1100 rpm. 31°C cand pun xeonul, o ia razna. O sa incerc, si ciudat, o i.a razna dar dupa ce intra in ecranul ala de scrie "Acer" "press f12 boot or Dell Bios mode". Cand porneste si nu arata nimic merge ok ventilatorul.

1 răspuns: