|

Sursa de alimentare scoate un zgomot puternic la pornirea calculatorului timp de vreo 2 minute. Pot sa ii schimb ventilatorul ori mai bine sa iau o sursa noua? Model sp-atx-420w-e-v1

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu are rost daca sursa merge ai potea desface sursa si poti sa scoti ventilatorul acela de obicei este prins cu fludor direct de placa dacaare mufa desfal si poti sa al cureti dupa ce te uiti la videoclipul acesta.
https://www.youtube.com/watch?v=dRkHq-P9TQE
Pe urma ventilatorul nu va scoate nici un zgomot pentru curatare ati trebuie alcol izpropilic sau acetona si pentru ungere ulei de mecanisme fine.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Am avut si eu probleme cu ventilatorul la o sursa si solutia buna a fost inlocuirea ventilatorului cu unul nou (pe cel vechi l-am curatat, l-am uns, dar dup un timp problema a revenit).
Daca sursa merge bine, atunci se poate inlocui ventilatorul cu unul de aceleasi dimensiuni si care merge la 12V.
Hagiesteanu_Petrut_1983 a raspuns perfect si merita funda.
Se poate cumpara si o sursa noua, dar cumpararea unei surse noi e o varianta mai scumpa decat inlocuirea sau curatarea ventilatorului.
Daca ventilatorul e conectat cu mufa, inlocuirea e mai usoara. Daca e lipit, se poate alege lipirea celui nou = varianta cea mai buna sau se pot taia firele de la cel vechi in asa fel incat sa putem lega firele ramase vare vin din sursa la cel nou, urmand sa izolam bine legaturile cu banda izolatoare ca sa nu avem surpriza unui scurtcircuit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai grija la bobinele alea mici ca are niste firicele prinse ca sa mearga ventilatorul altfel cumpara un ventilator cu aceeleasi dimensiuni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează