|

VDS-urile au placă video? Ar putea reda grafic, programe, printr-un VNC/Remote?

M-am uitat pe câteva site-uri de rental server, și singurele înformații sunt CPU, RAM, SSD, Internet Trafic, și numai GPU-ul lipsește.

Dau funda.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Serverele dedicate, de obicei, sunt folosite pentru stocare baze de date, Arhitectura lor nu suporta clienti HTTP, FTP sau WebDAV.
Aplicatiile utilizate pentru gestionarea serverului sunt dedicate gestionarii datelor, nu si vizualizarii lor. Tocmai faptul ca nu se ruleaza aplicatii ii permite serverului viteza mare de lucru.
Vizualizarile se fac de pe terminale din retelele unde sunt conectate.

Daca in BIOS-ul VDS ar fi cuprinse si functii necesare prelucrarii grafice si programe executabile, atunci s-ar putea extinde si BUS-urile spre o placa video, dar ar fi necesar si un SO care sa fie capabil sa ruleze programele si functiile grafice de afisare.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe Linux VNC nu are nevoie de placa video
tightvncserver merge binemercic pe un calculator, fara placa video sau monitor

insa cat de bine ti-ar merge tie remote, eu personal ma indoiesc profund ca "bine"

mult mai bine e sa pui pe respectivul VDS un Plex server sau ceva asemanator (Synology NAS are ceva numit Video Station, care functioneaza la fel ca Plex-ul, si care poate fi trecut prin cloud-ul Synology ca sa poti sa ajungi la el, chiar daca nu are IP routabil si nu poti sa faci port forwarding, insa si Plex-ul mai nou are cloud)

| a răspuns:

Iti recomand un server rdp, sunt printre cele mai rapide :)
https://www.vps-mart.com/......dp-hosting