| DariaZ a întrebat:

Am cumpărat un telefon Samsung galaxy s20 FE din Altex și când l-am pornit, am constatat cu stupoare ca avea istoric în pagina google. Știți cum e posibil acest lucru ținând cont ca a fost cumpărat nou nouț din magazin?

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, da-i factory reset.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai ai vazut istoricul dupa ce ti-ai bagat adresa ta de email si parola, nu? happy Daca era sigilat si neumblat, tu cand l-ai scos din cutie si pornit trebuia sa te treaca prin pasii de configurare initiala.

| DariaZ explică (pentru GabiDumitrescu):

Da, mi.au apărut pașii de configurare, dar chiar și asa, eu nu am cautat niciodată sau cel puțin niciodată despre Ceaușescu sau Pepe? cum apărea în istoric...foarte ciudat oricum. Posibil sa si fost resigilat și sa ma ducă de nas

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DariaZ):

Daca ai urmat pasii de configurare, atunci poate ar trebui sa vezi cine a mai avut acces la device-urile tale in trecut, ca sigur nu erau astea deja pe telefonul nou. A, da, si poate ca alea sunt sugestii, si nu cautari anterioare.

| Wr3nch a răspuns:

Era sigilata cutia? Ca daca nu, fie ai luat resigilat, fie model expus.

| Anonim027 a răspuns (pentru Wr3nch):

Zice bine băiatul, verifica

| DariaZ explică (pentru Wr3nch):

Da, era sigilat. Eu am cerut telefon nou, nu resigilat, dar nu mi s-a părut normal sa aibă istoric în cautari

| Simpatic a răspuns:

Daca l-ai luat sigilat si nu resigilat inseamna ca fac magarii altex, dar cred ca toti fac si chestii de genul nu doar altex si eMAG si cam toti retailerii, de ce? am mai zis, legea este prost gandita, orice agarici care nu are 2 lei in buzunar comanda un telefon isi aduce aminte apoi ca nu are ce manca zilelel viitoare, returneaza telefonul in cele 14 zile legale, primeste integral banii iar vanzatorul este obligat sa vanda telefonul ca resigilat, in momentul acela un telefon sa zicem de 4000 de lei trebuie scos la vanzare cu 3500 de lei sa zicem; nu mi se pare corect nici fata de vanzator acest lucru!

Din punctul meu de vedere este o magarie ce fac comerciantii dar o lipsa totala de competenta pe acest segment a legiuitorului, daca in Parlament abunda de nepoti si amante asta este rezultatul final!
Cu alte cuvinte se fac magarii fata de cumparatori pentru ca cei care fac legile nu sunt competenti, este indirect ce am zis si nu este legal dar o fac de nevoie...tu daca ai avea un magazin cu 1000 de produse noi dar 100 ar fi returnate si ai pierde profitul la 100 de produse cum ar fi? Asta nu scuza astfel de practici insa!