anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cât costă o sticluță mică(200 de mililitri sau mai puțin) de alcool izopropilic? Și unde îl pot găsi(am 16 ani deci nu știu dacă cer la vreun service o să îmi și dea)? Mi-am scăpat telefonul în apă, l-am dezasamblat și am lăsat toate componentele să se usuce pe un prosop. Am dat cu un bețișor cu vată cu puțin clor peste stickerele care indică contactul cu apa, în cazul în care curățarea cu alcool izopropilic nu funcționează(deși ecranul se aprinde, touch-ul merge, dar luminozitatea nu e ca înainte). Acum l-am lăsat pe balcon(aprox 10-15 grade, să se zvinte).
Va da rezultat chestia asta? Stickerele(care acum sunt albe, înainte erau roșii) și coroziunile care se pot curăța cu substanța asta sunt singurii indicatori care ar putea să îmi anuleze garanția, nu?

4 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Clorul este un agent de curățare interzis pentru orice componenta electronică, deoarece este coroziv și atacă lacul de pe cablajele imprimate.
de garanție poți uita deoarece s-a efectuat o intervenție ne autorizata asupra telefonului.
Ca agent de curățire poți folosii și alcool tehnic.
Alcoolul tehnic conține și alcool izopropilic, dar să urmărești să aibă puritate de cel puțin 90%. Alcoolul tehnic îl poți cumpăra de la orice magazin de chimicale ce comercializează vopsele.
Din păcate daunele produse de clor nu se mai pot repara, dar în schimb contactele corodat se pot curăța, dar asta o va face un tehnician în service.Succes

| Bianca21998 a răspuns (pentru DeyCj):

Nu este nici o „daună" produsă de clor întrucât stickerele erau pe plastic. și nu am turnat pe telefon clor, am umezit o cârpă cu clor și am tamponat un bețișor de urechi cu cârpa, pe care apoi l-am ținut o secundă pe sticker(nu am apăsat!). apoi am ținut un servețel peste, să nu intre clorul decât în ce trebuie.

| DeyCj a răspuns (pentru Bianca21998):

Clorul, diluantul, și apa intră în categoria interzis a se utiliza, sub orice formă ar fi ele utilizate la orice echipament electronic.
Clorul este coroziv=>atacă contactele, mai ales cele sinterizate cu cupru și argint, chiar dacă cu ochiu liber nu se vede, dar real...
Apa lasă impurități microscopice pe contacte, în special, provocând scurtcircuite și contacte imperfecte, de la depunerile de calcar, și altele.
Diluantul lasă urme de grăsime mai ales pe contacte provocând contacte imperfecte sau chiar distrugeri ale materialelor de contact.
Du-l într-un service autorizat de telefoane mobile. Tenicianul de acolo o să știe ce are de făcut cu el.Îl va decapa complet și apoi îl va reasambla.Succes