| AlexDorinel a întrebat:

Ce părere aveți despre telefoanele iPhone?

Nu știu de voi dar acum 2-3 ani nu vedeam aproape pe nimeni sa aibă iphone, mai noi toți au iphone, ori am rămas eu în urma ori România nu mai e o tara saraca, nu știu.

Merita cumpărate? Știu ca au 5 ani de actualizări software, peste cei 2-3 ani care ii au telefoanele Android.

31 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Dorinele lasă-ne cu aifoanele!
Du-te și te culcă!
Ne cam plictisești!

| mastadont a răspuns:

Părerea mea e că merită din plin să-ți cumperi iphone.
Un iphone te ține lejer 2 sau 3 ani pe când un Samsung, după o lună două, începe să se blocheze, să meargă extrem de greu, etc. Iphone-ul va merge la fel de bine ca la început, chiar și după câțiva ani.
Partea de software e cea mai tare de pe piață după părerea mea, de aici se trage durabilitatea prelungită. Bineînțeles că hardware-ul se mai strică, dar dacă ai grijă de el te ține o viață.

| salieri84 a răspuns (pentru mastadont):

De acord. Sunt extrem de fiabile, finisaje foarte bune, dar prefer sa nu investesc in aspecte care, pe mine personal, nu ma incalzesc. De regula, schimb telefonul la un interval de doi ani si asta datorita bateriei, care da semne de oboseala in timp.

| AlexDorinel explică (pentru mastadont):

Cică bateria e jale, trebuie sa o schimbi după un an ca te mai tine maxim 2 ore.

| mastadont a răspuns (pentru AlexDorinel):

Cred că depinde în mare măsură de cât de mult folosești telefonul. Pe mine m-a ținut bateria vreo 3 ani înainte să o schimb.

| mastadont a răspuns (pentru salieri84):

Decât să schimbi telefonul nu mai bine schimbi bateria? E mult mai ieftin și telefonul va merge ca la început.

| salieri84 a răspuns (pentru mastadont):

Se poate si asa. Pentru mine e mult mai avantajos sa schimb telefonul.

| doctorandus a răspuns (pentru mastadont):

Stii ce e magic la Samsung? Garantia.

Mi s-a stricat smartwatchul de la Samsung, am raportat prin internet ca s-a stricat, s-a programat ridicarea ceasului a venit soferul, a luat ceasul, dupa una-doua saptamani a venit din nou soferul, mi-a dat ceasul reparat si nu am platit nimic, fiindca nu s-a stricat din vina proprie. Si era cumparat de pe BuyBay (de la produse returnate de cumparator).

| mastadont a răspuns (pentru doctorandus):

O experiență similară am avut și eu cu un iphone. Am raportat problema, l-au ridicat și mi-au dat unul complet nou înapoi, au zis că celălalt avea un defect de fabricație.
Nici măcar nu era un defect major, doar că nu mergea pe el hotspot-ul, dar am zis să-l duc la reparat la ei, că tot îmi era garanția aproape expirată.

| GPA a răspuns:

Am să fac o precizare mai lungă, dar mă voi referi foarte mult la securitate și la cât de bine este implementată atât pe Android cât și pe iOS.

Da, merită să cumperi produsele de la Apple (telefoanele) dintr-un anumit punct de vedere și acela este "securitatea" și când vorbesc de securitate mă refer la iOS, la cât de compact l-au făcut și de sigur în același timp, prin sandboxing-ul aplicațiilor (izolarea conținutului, a fișierelor aplicațiilor într-o zonă de memorie ascunsă, inaccesibilă utilizatorului), ceea ce lipsește pe Android, lăsând foarte mari goluri în securitate, mai ales când utilizezi cardul SD pentru migrarea aplicațiilor de exemplu. Pe iOS nici nu te poți atinge măcar de zona de memorie în care sunt aplicațiile depozitate decât prin Jailbreak, dar în orice caz, Apple include și actualizări de soft (patchuri) care vor elimina inclusiv posibilitatea de-a mai face Jailbreak. Pe lângă acest lucru, spre deosebire de Android (la care s-a implementat FRP-ul încă de la Lollipop - Android 5, adică factory reset protection, pentru care există backdoor! Deci să nu crezi că dacă ai Android ești în siguranță în cazul în care ți-ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat, nu ești deloc în siguranță), pentru iOS însă (începând cu iOS 14 până la 14.8), nu există la ora actuală nici cea mai mică șansă de-a debloca iCloud-ul în cazul furtului, lăsând telefonul inutilizabil, cel puțin eu n-am auzit până acum de situații în care să se facă Bypass la iCloud, de un singur caz am auzit în care a fost implicat FBI pentru descoperirea unor informații legate de diferite infracțiuni ale unui terorist din Pensacola.

Din punctul meu de vedere, iOS este cu mult peste ceea ce oferă compania Google prin Android. Android este versatil, este mai customizabil, este mai frecvent predispus virușilor, ceea ce-l face să fie vulnerabil, poate fi ușor deblocat (bootloader-ul) în așa fel încât oricine care are anumite cunoștințe în ceea ce privește interfața ADB și utilitarele de flash/reflash Emmc își poate resofta oricând telefonul.
Fără dar și poate, dacă ar fi să aleg între iOS și Android, aș alege iOS oricând. Prețul este justificat, având în vedere performanța, securitatea, optimizarea sistemului de operare și calitatea serviciilor pe care compania Apple le furnizează si îmbunătățește constant.
Poate în viitorul apropiat, cine știe, Google va implementa un factor de securitate ceva mai eficient decât FRP.

| Cretinul112 a răspuns:

Nu merita. Sunt niste porcarii. Recomand Sa ti iei Samsung

| AlexDorinel explică (pentru Cretinul112):

Samsung le am testat pe toate de la s2 încoace. Toate sunt la fel, merg bine câteva luni și după papa.

| doctorandus a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu cred. Eu nu as cumpara Samsung, dar merg bine. Ar da divizia de mobile faliment daca ar fi ca tine.

| DemonLord a răspuns (pentru AlexDorinel):

Uau deci ai avut atâția bani sa încerci cele 30-40 modele apărute de atunci...super.
Nu știu ce telefon ai avut, da' pe mine un S3 m-o ținut 8 ani și nici nu mergea lent. Bateria decedase ca na timpul.

| AlexDorinel explică (pentru DemonLord):

S3 u ala e bun doar în jocuri, mergea ireproșabil în jocuri la vremea lui, dar pe net și prin sistem e jale.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AlexDorinel):

Habar nu ai tu sa le intretii... si oricum Samsung nu mai e de multa vreme etalon in zona Android. Aifoanele sunt populare de o gramada de vreme pe la noi, iar vii cu povesti ca pana acum 2-3 ani nu stiu ce...

| AlexDorinel explică (pentru GabiDumitrescu):

Cică sa îl intretin, da ce e masina?

Telefonul îl scot din cutie instalez aplicații și atât.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AlexDorinel):

Orice device necesita intretinere. In cazul telefonului, nu instalezi 2500 de aplicatii si le lasi pe toate sa dea notificari si sa ruleze in background de nebune apoi zici ca e telefonul nasol...

| rob1ca a răspuns (pentru Cretinul112):

Sunt porcarii ca nu ti poti permite este? numele te caracterizeaza

| AlexDorinel explică (pentru rob1ca):

Toată lumea își permite un iphone, indiferent ca l ia cu banii jos sau în rate.

| salieri84 a răspuns:

La unii compatrioti, le sunt inradacinate in ADN, mandria, aroganta si prostia. Pe principiul ''domnia si prostia se platesc'', devoratorii de lux si bogatie ''la valoare'', chiar daca nu au ce pune pe masa, sunt in stare sa-si faca credite ipotecare, pentru un bolid sau un amarat de smartphone, care chipurile, ii transforma in dive si number one. Si acum, intrebarea: ce face un iphone, comparat cu un Samsung, de exemplu? Stoarce zevzecii de banii nemunciti( aviz celor cu credite pentru iphone-uri personale).

| relian a răspuns (pentru salieri84):

Ce face un iphone comparat cu Samsung? Tu ce femeie ai vrea sa ai,asa ca idee,una frumusica,draguta sau una asa plinuta,grasuta uratica?
Hai raspunde,deci orice femeie ar fi ok dupa tine corect? Pt ca tot femeie este,tot aia face nu?laughing
Afla ca oamenii au placeri,in afara de cele sexuale,placerea dea manca ceva anume,placerea dea se imbraca cu ceva care sta f bine pe el si care si arata f bine,placerea dea conduce o masina si sa stea relaxat,confort bla bla,de placerile astea ai auzit?
Ei daca nu ai auzit auzi acum laughing deci tu daca te uiti la un tablou pictat de cineva poate doara zici da arata bine si atat,ei sunt oamenii care admira,care simt altceva decat simti tu,asa e si cu iphone,de exemplu pe mine ma face happy si un surub cum este facut,cum este prins,ma face happy si carcasa cum este lucrata perfect,totu la un iphone este perfect,asta daca nu stiai.
Am avut toate brandurile de telefoane dea lungul anilor,dar ca Apple nu se compara nici unu,absolut,Apple duce la perfectiune cum am zis orice,tot in detaliu si suruburi si cutia in care vine acel telefon cum atata laughing pai daca te uiti pe net unia vand cutii d e iphone goale laughing iar unia cumpara,de ce? Pt ca simt placere de aia.
Ca urmare orice placere trebuie platita si de mergi sa faci sex platesti,chiar de ai iubita tot platesti laughing o scoti la un restaurant,iei ceva flori etc un vin ceva,aia tot bani sunt.
Deci daca tu nu platesti nimic inseamna ca esti gigolo laughing umbla femeile dupa tine nu alergi tu dupa ele,asta e bine,dar cati sunt asa?
Deci cei care is asa is f putini,iar daca te numweri printre ei,adica esti un barbat f prezentabil si ti se ofera totu moca, afla ca majoritatea nu-s asa.
Bani nemunciti adica? Nu cred ca cei care au iphone au luat cu bani nemunciti, bati campii.
Daca mai esti curios de ceva informatii, sau daca ai intrebari baga, daca stiu iti explic asa mai in amanunt, pot sa incerc sa iti si desenez daca e cazul.

| salieri84 a răspuns (pentru relian):

Nu crezi că ești cam plin de tine, la cât de gol ești pe dinăuntru?

| relian a răspuns (pentru salieri84):

Amice daca nu ai a rgumete cat de cant pertinente lasa jignirile si mergi si dormi ok? Am spus daca nu poti pricepe, ultima incercare este sa iti desenez, iar daca nici asa nu poti pricepe ia o matura ceva o lopata si fate util la nivelul ala.Numai bine

| salieri84 a răspuns (pentru relian):

Ce argumente mai bune ai vrea, pentru unul care scrie constant comment-uri de dimensiunea unui roman, fiindca nu e in stare sa-si rezume continutul sau ideea, la cateva randuri? Ce argumente necesita unul care nici macar nu stie defini frumusetea, ori lumea in care traieste, scriind doar bazaconii si avand ideologii de clasele pregatitoare? Pretinzi ca ai un nivel, dar nu esti decat un snoob dovedit, cu fixuri nejustificabile( vezi șiragul de emoticonuri zâmbărețe din romanele tale), a cărui plută, se dezleagă de la mal, încetul cu încetul. Multă sănătate.

| relian a răspuns (pentru salieri84):

Scriu mult pentru a pricepe tot poporu, altfel tu nu ai avea cum pricepe.Definitii si formule le gaseste oricne pe net,prin carti,dar acea definitie este ceva f scurt,demostratia este uriasa, asa ca ei fac o definitie la nivelul lor, o pricep doara ei, aia care au demostrat.

Tu se pare nu pricepi cum am spus nici daca iti deseneaza careva, dapai sa iti scrie o fraza scurta, te depastete total.Multe ma depasesc si pe mine laughing citesc o definitie si inteleg ce? Tu te crezi atat de invatat,pricepi din orice definitie totu? Nu cred.
Asa ca eu stau adun informatii,le pun cap la cap sa pot pricepe, dar apoi sa explici oricarui om la orice nivel trebuie sa-i spui pe intelesul lui, sau inteles simplu, sa ii arati uneori si comparatii cu ce stie si vede el in viata de zi de zi.
Sa faci asta nu poti intr-o fraza indiferent cat de lunga ar fi acea fraza.
Eu nu am pretins nimic, tu pretinzi ca stii, ca te pricepi.Eu cand spun ceva explic,nu dau linkuri pe care orice om le poate gasi,incerc s-a explic folosind cuvintele mele nu defintii nu rahaturi de nivel academic ce stai si te uiti la mata in calendar laughing
Chestii zambarete pun sa mai destind atmosfera, imi plac chestiile astea care rad, ai ceva probleme?
Despre asta este vorba, pe aici lumea cauta explicatii mai simple decat gaseste pe net, decat definitii, formule si cuvinte de care nici macar na auzit.

| intrebcenustiu a răspuns:

Nu vedeai pentru ca erau scumpe. si acum sunt dar mai gasesti si prin gsm-uri sau la amanet. si eu mi-am luat recent si sunt multumit, sunt de o calitate superioara fata de Samsung si restul

| AlexDorinel explică (pentru intrebcenustiu):

Unde bre erau scumpe, ca și acum sunt relativ scumpe, un iphone 11 care e de aproape 2 ani e 2800 lei. Un iphone 12 pro max e 6000 lei+.

| Sky7 a răspuns:

IPhone e forte popular in America, in Europa Samsung se foloseste mai mult.

| AlexDorinel explică (pentru Sky7):

Ca și unități vândute Samsung e cel mai mare, dar ca și unități active e Apple pentru ca mai sunt mulți cu iphoneuri mai vechi, Samsung se folosește 1 an, 2 și după la gunoi ca e mort.

| rob1ca a răspuns:

Eu unul am iPhone si e misto nu asculta dobitocii care zic ca sunt porcarii doar pentru ca nu si pot permite