anonim_4396
| Anonim întreabă:


Operatorii de telefonie mobila din Romania ofera vreo metoda de securitate impotriva celor care vor sa,, fure" numarul de telefon al altora?

( pentru autentificarea in anumite conturi care au ca 2fa, numarul de telefon )

*stiu ca unii operatori din SUA ofera posibilitatea unei parole personale sau a unei optiuni prin care nu poti modifica datele DECAT in sucursala cu ID-ul la tine.

5 răspunsuri:
| Osneros a răspuns:

Un psiholog iti poate oferi o metoda buna de securitate impotriva problemei numita "paranoia", iar Google informatii despre hacking.

Ce crezi ca poate face cineva cu numarul tau de telefon?

| Anonim explică (pentru Osneros):

laughing nu sa-mi fure,, numarul" ci sa copieze cartela cumva, sau prin telefon la call centre dandu-se drept proprietarul cartelei si modificand datele eventual obtinerea unei cartele cu acelasi numar.
si o poate folosi afland parola la un anumit cont. in fine, nu ai inteles intrebarea.
Mersi oricum de raspuns!

| Osneros a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu inteleg intrebarea, tu nu intelegi cum functioneaza cartelele si social engineering-ul. Intrebarile de securitate au si ele un rost pe lumea asta, si nu e acela de a te enerva pe ele cand vrei sa te loghezi.

Totusi, explica-mi si mie cum imi poti afla parola de la un cont daca ai cartela mea, ca nu reusesc sa inteleg.

| Anonim explică (pentru Osneros):

Am uitat parola -> recuperare prin cod trimis prin sms.

daca tu ai folosit numarul de telefon pentru verificarea in 2 pasi, si eu reusesc sa iti copiez cumva cartela (sa pretinda ca esti tu si sa o dea drept pierduta, etc.), iti pot lua datele de la conturi.

| Osneros a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, ca de aia se numeste 2FA, ca e doar cu numarul de telefon, nu?

Ideea e ca, cartelele nu se copiaza asa usor (presupunand ca se pot copia fara acces fizic la cartela in cauza), si chiar daca cineva cu intentii malitioase are tehnologia si cunostintele necesare pentru a o copia, cu siguranta nu o sa fii tu tinta, un om random. Nu s-ar risca nimeni cu treburi de genul cand cel mai probabil nu ai nimic de castigat.