| Annonimussssa a întrebat:

Salut tpu.Acum doua luni am facut contract cu Orange. Inainte sa semnez nu mi s-a spus ca netul este limitat si acum m.am cam saturat sa astept o luna sa se reincarce as putea anula contractul?

3 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

De fapt nu-i vina lor ca tu ai semnat un contract fara sa-l citesti, este obligatia ta si doar a ta!
Un contract nu poate fii reziliat daca este acceptat si semnat, pana la terminarea lui.
Dar, cred ca poti schimba planul pe unul mai inalt, unde platesti mai mult si primesti mai multa data, ori te limitezi la cat data ai in contract.
Totusi, telefonul ar trebui folosit pentru comunicare si acasa, stat mai mult pe net.

| TCosminn a răspuns:

Uite o solutie pe care eu am aplicat-o atunci cand o companie de telefonie mobila din Romania a incercat sa-mi dea putina teapa ca sa ma exprim asa. Dupa ce un prieten al carui unchi lucra pentru compania respectiva mi-a spus ca era de fapt un altfel de telefon la abonamentul meu, m-am gandit cum sa fac legal sa iau telefonul mai bun si nu a mers. Apoi m-am gandit cum as putea sa ii conving ca acel contract nu e valabil. Simplu! M-am dus parca pe Stefan cel Mare (Bucuresti), unde este un magazin de-al lor si le-am spus pe un ton dramatic ca in urma cu x luni (sa fi fost vreo 2, 3), parintii mei au cerut un abonament cu telefon pentru fratele meu mai mic (care din intamplare era minor), dar curierul nu a venit la timp si parintii mei au plecat din tara, dupa care curierul a ajuns si el intr-un final cu telefonul si abonamentul si eu nu eram acasa ca sa semnez (major fiind, dar fara drept de semnatura), si ca a semnat in schimb fratele meu care este minor, ceea ce stiam ca e ilegal. Acolo era o doamna la vreo 45 de ani, draguta, ingrijita, care imediat a empatizat cu mine si i-am vazut figura transpusa intr-o drama reala. Mi-au anulat pe loc contractul si aici e interesant, ca m-au pus pe mine sa semnez, chiar daca nu aveam drept de semnatura, dar au specificat acolo undeva ca sunt fiul sotiei (titularul contractului era tatal vitreg), in cazuri de urgenta merge si asa, zic ei... Serios acum, crezi ca ei se asteapta ca noi sa citim contractele? Da, este datoria noastra, dar nici ei nu se asigura ca asta chiar se intampla. Gaseste si tu ceva de genul asta.

| SebastianGeorgian a răspuns:

Da,dar numai daca platesti o taxa de reziliere care costa intre 600-1500 lei, depinde de abonament.