| Ionel_Mihalache_2000 a întrebat:

Salut TPU! As vrea sa imi achiziționez si eu un telefon Huawei, dar am auzit ca a fost o ceartă și nu mai sunt bune, ii adevărat?
Merita sa imi cumpărat?

Răspuns Câştigător
| Moonfl0wer a răspuns:

Da, cercetează mai mult pe net că e mult de povestit, dar pe scurt îți spun că a fost o ceartă cu guvernul american, iar aceștia au pus presiuni pe Google să renunțe încet la suportul pentru Huawei (Android, gmail aplicații și tot ce tine de ei), așa că îți recomand să mai aștepți macar până în toamnă până se clarifica lucrurile, știu că Huawei pare must buy referitor la specs-price, dar ai răbdare

5 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

Sunt terminale bune
Până nu se rezolvă problema cu cei de la google eu m-aș abține să cumpăr. Pentru viitoarele eventuale probleme cu play store și updates de securitate al Android.
Tu faci ce vrei.

| TechPain a răspuns:

Momentan ai putina rabdare pana cand se finalizeaza tot conflictul intre SUA si Huawei. Altfel s-ar putea sa ai probleme cu telefonul ( nu vei primi actualizari, inclusiv actualizari de siguranta si unele chestii vor fi limitate, daca nu chiar scoase complet - Magazin Play, Google, Chrome, Gmail, Youtube poate chiar - dar ma indoiesc, insusi sistemul de operare ).

| PuyaTimonel a răspuns:

E vorba de o lupta dintre China si SUA. Cei din SUA nu mai permit ca cetatenii lor sa mai cumpere tel. Huawei. Dar Romania nu e implicata in acest conflict deci e Ok sa cumperi.

| BurteaSebastian a răspuns:

Telefoanele nu sunt afectate chiar daca a fost interzis

| mikedean a răspuns:

Salut, momentan din cauza luptei politice dintre SUA si China pe taxe vamale, Google a interzis folosirea sistemului de operare Android pentru tot ce se va produce de acum incolo de catre Huawei. Telefoanele care sunt pe piata se pare ca nu vor mai primi anumite actualizari de software pentru sistemul de operare, dar actualizarile de securitate vor fi facute in continuare. Cauta pe google : Declarație Huawei cazul Google si vei gasi acolo mai multe informatii.