|

Ce se intampla daca rupi 1 neg si ce se intampla daca rupi o alunita?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Negul ori da inapoi si trece ori creste mai mare, alunitele sunt periculoase pentru ca pot fi cancerigene.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

You will die! Nu mai pune mana ma, lasa-le sa treaca de la sine sau obisnuieste-te cu ele. Clar, tu ai una din astea doua si vrei sa scapi de ea/el, astfel incat intrebi ce riscuri sunt in ambele variante. Du-te la doctor, macar ala o sa stie cum sa elimine marea ta problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti face cancer la pielewinking.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am o alunita pe fata si a fost taiata de nenumarate ori cu bigul, pana acum nu am patit nimic, decat o sangerare cam lunga cei drept, despre negi nu stiu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca rupi alunita:

Cancerul cutanat (de piele) a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om. Cele mai multe cancere cutanate au punct de plecare epidermul (stratul superior al pielii). In unele cazuri se extinde si la alte parti ale corpului.Sunt doua tipuri de carcinom (cancer) nemelanomatos:

- carcinomul bazocelular, tipul cel mai frecvent, ce apare in 75% din cazurile de carcinom epitelial (invelisul extern al corpului, format din mai multe straturi). Poate sa invadeze pielea normala si sa-i modifice aspectul, sa distruga tesuturile profunde, ca muschii si oasele. Carcinomul bazocelular metastazeaza (afectarea altor organe la distanta de leziunea primara) in putine cazuri.

- carcinomul spinocelular, apare in 20% din cazurile de cancer epitelial. De cele mai multe ori evolueaza lent si se dezvolta pe pielea care a suferit o leziune. Este mai invaziv decat cel bazocelular si se raspandeste la alte parti ale organismului.Cancerul de piele apare ca o modificare a aspectului pielii, de exemplu o iritatie, o excrescenta, o rana care nu se vindeca sau o modificare a unui nev pigmentar (alunita) sau a unui neg. Cancerul de piele afecteaza de obicei zone care sunt expuse la soare in mod frecvent: gatul, spatele, pieptul si umerii. Zona nasului este afectata cel mai frecvent.

DiagnosticSusExaminarea pielii de catre medic este primul pas. Daca se suspecteaza cancerul, este necesara o biopsie pentru diagnosticul de certitudine. Pentru aceasta este necesara recoltarea unei portiuni din pielea lezata si examinarea sub microscop, pentru evidentierea celulelor canceroase.

Cancerul de piele apare ca o modificare a aspectului pielii, de exemplu o iritatie, o excrescenta, o rana care nu se vindeca sau o modificare a unui nev pigmentar (alunita) sau a unui neg. Cancerul de piele afecteaza de obicei zone care sunt expuse la soare in mod frecvent: gatul, spatele, pieptul si umerii. Zona nasului este afectata cel mai frecvent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează