| alex19051988 a întrebat:

O prietena de-a mea a lucrat ca asistent medical la un cabinet medical de familie si luna trecuta a aparut o oportunitate sa lucreze in strainatate ca si asistent medical in spital si a anuntat pe doctorita ei cu o saptamana inainte sa plece ca nu poate refuza o asemenea oferta. In ultima zi de lucru prietena mea a facut o foaie cu lichidarea la zi si ea nu a fost de acord sa o semneze, dar i-a oferit tot concediul legal care il avea de 3 saptamani daca cumva nu ii place acolo si se razgandeste sa se intoarca inapoi in tara. Saptamana asta doctorita i-a lasat un mesaj pe telefon ca ii desface contractul de munca si ca nu isi doreste sa fie de comun de acord.
As vrea sa stiu daca poate pati ceva grav prietena mea si poate sa ii faca ceva legal. As vrea sa stiu daca sunt ceva consecinte daca ea nu se intoarce inapoi la acest servici. Mesajul doctoritei a sunat ca si o amenintare ca si cum ar vrea sa o dea in judecata sau sa ii faca rau sa nu mai poata lucra in domeniul medical din Romania cand ar vrea sa se intoarca acasa.

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Absolut nimic. Daca o angajeaza in strainatate spune-i sa n-o doara nici in fund de cum ii desface contractul doctorita. Ai dreptul sa pleci cand vrei de la un loc de munca. Ii desface contractul si n-o poate da in judecata. Chiar daca o da in judecata ea trebuie sa fi operat in REVISAL concediul si atunci tot ea cade rau. Daca nu a operat concediul ii poate, cel mult, desface contractul pentru absente nemotivate. Asa si? Sa o pupe in fund dar, atentie, doctorita sa n-aiba buzele reci ca face cistitita prietena ta.

| alex19051988 explică (pentru Salontanul):

Mersi mult pentru ajutor. Ea ar mai avea concediu și săptămână următoare și după aceea ar trebui sa se întoarcă înapoi la servici. Deci nu se întâmplă nimic dacă peste 3 ani se întoarce în România și vrea să lucreze în domeniul medical sau să își facă o firma in acest domeniu. Doctorița doar a amenințat fara nici un fel de acoperire. Ea încă nu face nimic momentan până nu se termină acest concediu și m-aș mira sa nu fi pus acel concediu in Revisal. Ce poate sa se întâmple ei daca nu a băgat acel concediu in Revisal

| Salontanul a răspuns (pentru alex19051988):

Eu am plecat de la o firma tot asa pentru ca nu mi-a dat salariul. Ziua urmatoare nu m-am mai dus la lucru. Si? De atunci am mai fost la inca 5-6 firme. Nu m-a intrebat nimeni nimic. Mai mult, i-am facut gaura in buget ca am facut reclamatii la ITM si Ministerul Muncii.

| alex19051988 explică (pentru Salontanul):

Prietena mea ar putea verifica cumva pe Revisal daca i-a trecut acel concediu de odihna

| Salontanul a răspuns (pentru alex19051988):

Da dar trebuie sa mergi la ITM si sa-ti faci cont. Poate trimite si un e-mail sau o scrisoare cu copia dupa actul de identitate si un numar de telefon.

| alex19051988 explică (pentru Salontanul):

Doctorița ar primi o amendă daca nu mi-a trecut concediul legal in Revisal

| alex19051988 explică (pentru Salontanul):

Îți mulțumesc de ajutor, dar ea mai are concediu de odihna și săptămână viitoare după aceea ar trebui sa se intoarca la servici in tara. Ea lucreaza deja în străinătate și ar vrea să știe dacă îsi scrie demisia pe foaie ar putea să ii trimita pe email sau pe WhatsApp la doctorița daca ii face poză la acea foaie si este valabilă asa că și demisie. Ea nu își poate face lichidarea la zi decât după ce se termina acel concediu și daca doctorița a trimis în Revisal acest lucru.

| Salontanul a răspuns (pentru alex19051988):

Da, daca a promis si ai dovezi. Dupa cum s-a comportat este cam nesimtita si nu cred ca l-a trecut!

| Salontanul a răspuns (pentru alex19051988):

Dupa plecare CO se compenseaza in bani daca nu l-a luat.

| alex19051988 explică (pentru Salontanul):

Doctorița a spus că o mai așteaptă 3 săptămâni daca cumva nu se adaptează la acel job din străinătate și vrea să se întoarcă înapoi de aceea i-a dat acel concediu de odihna de 3 săptămâni daca chiar exista trecut in Revisal. Că dacă nu există in Revisal ar trebui sa ii plătească acei bani de concediu.

| Salontanul a răspuns (pentru alex19051988):

Eu spun, sper sa intelegi, ca daca l-a trecut in REVISAL nu-i poate desface contractul de munca pentru absente nemotivate. Daca nu l-a trecut in REVISAL trebuie sa-l plateasca. Nu stiu ce nu intelegi!

| alex19051988 explică (pentru Salontanul):

Îți mulțumesc mult de ajutor. Am înțeles și știu ce este de făcut

| Salontanul a răspuns (pentru alex19051988):

Sa fii sanatos!

14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu îi poate face nimic grav.

| Dismally a răspuns:

Nu are ce sa pateasca iar doctorita aia probabil e mai batrana si nu a mai citit legislatia, nu poti da afara pe cineva cand si cum vrei tu, daca nu respecti toate procedurile legale, angajatul te poate da in judecata si vei fi obligat sa il primesti inapoi si sa-i platesti toate salariile pentru lunile in care nu a lucrat...