| vladvlad23 a întrebat:

TPU, am o intrebare... am citit undeva despre posibilitatea de a visa ce vrei si am citit ca odata ce realizezi ca visezi e mai usor sa controlezi visul. Eu personal nu cred chiar daca am avut experiente de genul asta intr-un fel in sensul ca atunci cand mi-am dat seama ca e un vis am reusit sa ma trezesc imediat, si imi mergea imaginatia mai bine... dar nu numesc asta controlul viselor? Voi credeti in asa ceva? Aveti o explicatie pentru ceea ce am patit eu? Este posibil chestia controlatului visului sau e doar super-stitie? Vreau adevarul si numai adevarul, desi personal prefer alt adevar laughing).

Răspuns Câştigător
| Skillzx55 a răspuns:

Ahhh inca cineva cu problema asta...Deci fi atent dar atent ca daca nu nu vei pricepe nimic deci 1 la mana creierul are 2 parti constientul (creierul principal) si cea de-a doua cea mai uimitoare subonstientul (creirul de vgehe) uni cred ca acesta mentine doar functiile vitale pe timp de noapte asta e total gresit acum 2 la mana creierul emite mai multe tipuri de unde de la alfa la ( a 5-a care nu stiu cum e) iar pimele adica alfa si beta sunt cele emise tot timpul iar restul doar noaptea si sunt transmise invoulntar acum 3 la mana daca poti sa stapanesti undele poti primesti ori ce informatie vrei pentru ca undele delta parcurg dincolo de bariera spatiu timp dar putin stiu asta si daca stii sa le foloesti poti sti ce se va intampla 4 la mana controlul viseol e rar intalint dar exista si eu l-am reusit o data dar doar am scapat dintr-un cosmar si 5 la mana chestia ce nu prea o puteti sti exista o glanda in spate sau sub nu stiu exact bulbul rahidian si aceasta emite o sbust care inlocuieste hrana si apa (pana acum 1 singur om a deschiso a trait 150 de ani pana ia pierdut controlu si s-a inchis si a murit) deci cine o poate deschide nu va mai avea nevoie de nimic va trai infinit si asa dar controlu acesteia este rar intalnit aproximativ 3 oameni din 2000000 dar si aceia nu stiu ce pot face (MARE PACAT )

| vladvlad23 explică (pentru Skillzx55):

Omule, grozav raspuns, dar nu am auzit in cartea recordurilor de un om ce a trait 150 de ani sau ce nu a avut nevoie sa manance, deci nu te supara ca nu cred decat prima jumatate dupa teoria mea : "Creierul meu, fac ce vreau cu el". Totusi mi-a placut partea teoretica ce ai pus-o a fost o lectura foarte interesanta.

| Hirako a răspuns (pentru vladvlad23):

God Mode cat timp visezi, adica pe timpul noptii ( 3 minute mai exact, dar o sa iti para cateva ore in vis ). Adica esti un zeu in lumea creata de tine, cea din vis, nu si in realitate.

| Hirako a răspuns (pentru vladvlad23):

God Mode in lumea pe care ai creat-o in vis, adica doar in imaginatia ta ( care va semana 90% cu realitatea, infara de faptul ca nu vei simti durere si nu vei muri daca sari de pe bloc ). Deci, nu esti un Zeu in realitate ci doar in simulatorul tau al realitatii.

Pe scurt si pe intelesul tuturor : in vis faci ce vrei, nu si in realitate.

| vladvlad23 explică (pentru Skillzx55):

M-am hotarat sa-ti dau funda chiar daca nu cred decat jumatate ai ajutat mult.

| vladvlad23 explică (pentru Hirako):

Asta e logic, dar e realitatea ta

| Skillzx55 a răspuns (pentru vladvlad23):

Nu e chiar asa totul e adevarat bine nici eu nu am crezut dar da asta ii adevarat si mai ii o chestie corpul uman e facut sa traiasca pana la maxim 150 de ani dar din cauza poluari, macari proaste etc. etc... nu o putem face iar chestia cu visele sti ca inainte de a trezi total cam 1-2 secunde esti sa zic asa "semi treaz" daca te gandesti in alea 1-2 secunde la ce ai vizat vei vedea totate visele si continutul lor ( mul viseaza mai mult de 100 de vise ) studiu facut chiar de un psiholog roman plecat in Germania

| vladvlad23 explică (pentru Skillzx55):

Srrry, iar nu cred, am citit despre asta, scrie ciclul REM pe google si o sa vezi ca depinde cand ne trezim sa ne amintim visele, nu depinde de cat ne concentram sa ni le amintim

| Skillzx55 a răspuns (pentru vladvlad23):

Documenteazate mai bine si ai sa vezi despre ce vorbesc

17 răspunsuri:
| Hirako a răspuns:

Am putea spune ca asta e obsesia mea, deci te pot ajuta ^^

In primul rand, se numeste visare lucida, si exista.E atunci cand realizezi ca e doar un vis si il poti controla.Eu am patit odata involuntar acum cativa ani, dar de atunci nu am mai reusit.
Practic, daca stii ca e un vis poti face ce vrei tu ( chiar sa zbori, sa ai imagini eroti... in fine ^^ )

In concluzie, nu e un mit ci e adevarul.

| vladvlad23 explică (pentru Hirako):

Interesant, chiar m-am gandit ca daca e mintea noastra, Si acum ca ma gandesc, sa fiu Godul ca sa zic asa al visului ar fi interesant, sa zbor, si a 2-a ta sugestie cenzurata ar fi foarte interesanta...

| rokssy a răspuns:

Eu nu cred sincer.mi s-a intamplat dar m-am trezit ff repede. siodata ce iti dai seama ca visezi nu e normal sa te trezesti? am citit si eu despre kestea asta dar laughing) so lasam balta ce imaginatite trebuie sa ai ca sa continui visu ala asa km vrei u?laughing) si in miezu noptii

| vladvlad23 explică (pentru rokssy):

Mersi de raspuns si dupa ce am citit raspunsul tau m-am gandit logic cum ziceai si tu ca daca reusesti sa continui visul ca nu deschizi ochii, de unde stii ca e miezul noptii. Iti faci in vis un ceas care iti arata 00:00 sau daca e din ala cu ace iti arata 12 si iti dai seama ca e noapte, te trezesti si zici: "frate e miezul noptii ce m-am trezit, si te uiti la ceas si abia te-ai pus in pat", totusit mi-a placut logica ta.

| Hirako a răspuns (pentru rokssy):

Ce copilarie ai zis ^^ Nu trebuie sa fii sclipitor, o poti face daca te documentezi.Este destul de usor, dar problema mea e ca niciodata nu imi amintesc ce am visat data trecuta, deci chiar daca visez lucid nu imi voi aminti dimineata.

Si te poti trezi daca vrei tu sa o faci, sau poti ramane cu God Mode in vis.

| vladvlad23 explică (pentru Hirako):

Am realizat ca aici am facut un topic mai mult decat un raspuns si poate batem recordul TPU la cele mai multe raspunsuri cu sens. Si subliniez CU SENS. Si daca vrei raspuns la faptul ca nu visezi http://www.prieteni.ro/......-421.html. Sper ca te-a ajutat. Eu imi amintesc din vise dar doar fragmente, rar, foarte rar imi amintesc tot visul (adica o singura data din cate imi amintesc acum)

| rokssy a răspuns (pentru Hirako):

Ma rog.nici eu nu imi amintesc desi incerc pentru ca mai visez si lucruri frumoase dar pe alea nu ti le poti aminti. ciudatlaughing

| rokssy a răspuns:

Eu nu cred sincer.mi s-a intamplat si odata ca am observat sau realizat asta m-am trezit.laughingsi in plus trebuie sa ai o minte sclipitoare dupa parerea meah ca sa continui visu km vrei u, mai ales in somn.ZZZZZZ.parerea mea e k nu se prea poate DESI peste tot scrie k se poate, tie ti s-a intamplat?

| rokssy a răspuns:

Mersi:*