|

A facut cineva un curs de bucatar la Scoala brasoveana de Turism din Brasov? Cate ore de practica ati facut, unde si cate ore de instruire? De cate ori mergeati la pregatirea teoretica pe saptamana?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna.Nu am facut cursul acolo dar vreau sa iti spun ca sunt doua categorii de astfel de cursuri.
1) in week-end orele de teorie
in cursul saptamanii practica cand vrei si cate ore vrei tu (ti se repartizeaza un restaurant la alegere cu care ei au mai lucrat)

2) program de luni pana vineri, 8 ore pe zi, 2 de teorie si 3 de practica

| explică (pentru Andreea20130):

La a doua varianta, nu am inteles.Mergi in fiecare zi de luni pana vineri si faci 2 ore de teorie si 3 ore de practica?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 01justin):

Nu.A doua varianta inseamna program de 8 ore de luni pana vineri, 3 zile de practica, 3 zile de teorie.La a doua varianta ai la fiecare 4 ore (in partea de teorie jumatate de ora pauza) iar la partea practica in ambele variante lucrezi ca si un ajutor de bucatar doar ca nu esti platit pentru munca pe care o faci.Patronul restaurantului unde faci practica poate sa renunte oricand la tine si tu la fel, poti pleca oricand si iti poti schimba locul de practica daca nu iti place.Depinde ft mult de cum te intelegi cu profa de la teorie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Partea de teorie e mai mult de dragul de a fi.Metodologia predarii acesetei specializari la un curs de bucatar e aceeasi cu cea care se preda in liceele industriale, deci e destul de invechita. Sa iti dau un exemplu: in partea teoretica nu o sa gasesti niciodata plita electrica sau lucruri de genul asta.Partea teoretica e strict pe notiuni din bucatarie.preparate romanesti dar imbunatatie cum sunt in ziua de azi.De exemplu in teorie se spune ca la fasole se adauga iaurt insa nu o sa vezi in niciun restaurant si in nicio bucatarie acest amestec. Foarte atent trebuie sa fi la practica, acolo nu e nimeni care sa se ocupe strict de tine. Sunt bucatari care lucreaza, iar tu trebuie sa "furi meserie" de la ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Andreea, sti cam cu ce restaurante lucreaza? La final dai ceva examen?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează