anonim_4396
| Anonim întreabă:

A fost cineva cu mașina din România in Rusia, mai exact ruta București-Moscova? Mai mulți prieteni ne-am gândit sa mergem cu mașinile pe acesta ruta, sa stam 7 nopți in Moscova iar după sa venim înapoi, desigur, cu încă un popas? A fost cineva? Stiu ca putem lua avionul și sa fie mai lejer, dar noi vrem sa mergem cu mașinile, este drumul bun? Exista probleme de birocrație la frontiere?

Răspuns Câştigător
| Petrovic a răspuns:

Pe lângă pașaport aveți nevoie de o cameră pe bordul mașinii care să înregistreze în fața drumului. Pentru Ucraina este nevoie doar de pașaport. Pentru Moldova este nevoie doar de buletin (preferabil de tip cartelă - CI, nu de tip carte - BI) ori de pașaport cel puțin valabil 3 luni. În Rusia, cetățenii români pot intra în federație doar cu pașaport ȘI viză. Excepție fac pașapoartele diplomatice și pașapoartele de serviciu.
Pentru viză: În vederea obţinerii vizei, cetăţenii români care călătoresc în Federaţia Rusă trebuie să deţină o invitaţie pe care să o prezinte la unul din cele două Consulate ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul României, de la Bucureşti şi Constanţa. Începând din data de 16 februarie 2015, depunerea cererilor de viză se face numai online (http://visa.kdmid.ru).
Secţiei consulare a Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti: Str. Tuberozelor nr. 4, Sector 1, Bucureşti (0040-21) 222.15.56 sau Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa (0040-241) 61.11.06.
Pentru mai multe informații accesați www.mae.ro/travel-conditions/3740/.

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu am facut asa ceva, dar gasesti informatii pe site ul MAE. Trebuie sa ai pasaport valid, viza si din ce am inteles o traducere a permisului de conducere si bineinteles carte verde pentru asigurare care acopera Rusia