| Andreiciuc a întrebat:

Are idee cineva daca pot sa duc cu mine pe avion in bagajul de mana medicamente(pastile) gen(nurofen-metoclopramid-nospa,fiobilin etc)? Mentionez ca nu am bagaj de cala, iar medicamentele sunt fara prescriptie medicala adica se dau in farmacii fara reteta! Pe toate siturile scrie ca am nevoie de reteta ca sa duc medicamente pe avion! cum procedez in aceasta situatie?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Atata timp cât sunt în ambalajul original și în cantități normale nu ai probleme

3 răspunsuri:
| simpluone a răspuns:

Nu e nevoie de prescriptie medicala daca si in tara in care intri se pot lua fara prescriptie medicala. Tu poti sa le iei la tine si in cel mai rau caz unele poate sa ti le confiste ceea ce nu e grav. Insa in majoritatea cazurilor nici nu ti le baga in seama.

| Treaem24 a răspuns:

În bagajul de mână se permite transportarea medicamentelor solide, lichide și cu aspect cremos în cantitățile necesare persoanei, pentru întreaga călătorie. Așadar, în cazul unei călătorii de treizeci de zile, pasagerul poate lua la bordul aeronavei cantitatea de medicamente necesară pentru administrare pe parcursul perioadei respective.

| Andreiciuc explică (pentru Treaem24):

Multumesc,asta am inteles, dar cum fac cu prescriptiile medicale, daca aceste medicamente nu au nevoie de reteta, iar peste tot scrie ca e nevoie de prescriptia medicala pentru a transporta medicamente...asta nu inteleg