| iDangerous a întrebat:

Aţi mers vreodată cu trenul? Eu nu, dar trebuie să ajung în altă localitate şi nu am alt mijloc de transport la îndemână, mergând singură.
Deci. Întrebările ar fi. Trebuie să fii major sau trebuie să fii însoţit de un adult pentru a putea merge cu trenul? Eu am 15 ani, dar această "excursie" e planificată pentru vară, iar atunci voi avea 16.
De unde ştiu că am ajuns la destinaţia dorită? =.= Anunţă cineva în tren sau? Poate e puţin deplasată întrebarea, dar n-am crezut că voi apela vreodată la tren, deci nu m-am interesat.
Consideraţi acest mijloc de transport periculos? Nu mă refer neapărat la posibile accidente ci la persoanele care se află cu tine în tren. Am auzit unele cazuri cu ţigani.
Şi ultima. Cât costă un bilet? Ruta ar fi Focşani-Constanţa şi invers. Am auzit că elevii primesc o reducere.
Mulţumesc.

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Pentru copii este reducere. Trebuie sa ai carnetutul de elev vizat la zi si cartea de identitate. Nu te intreaba nimeni daca mergi singur sau cu parintii. Eu, pe vremea lui Ceausescu, am mers singur si aveam numai 10 ani. Nu. Nu este un mijloc de transport prea periculos. In unele trenuri scrie statia urmatoare dar poti sa-l intrebi pe conductor (cel ce composteaza biletele) la ce ora trebuie sa ajungi in statie si cu 10 minute te apropii de usa de coborare. In orice statie e o placa vizibila din tren pe care scrie numele statiei. Daca nu ma insel Constanta este capat de linie asa ca nu este problema. Mai poti intreba in tren daca coboara cineva in Constanta si sa-l rogi sa-ti spuna.
Pentru pretul biletului intra aici:
http://www.mersultrenurilor.ro/
Nimeni nu-ti poate spune pretul ca nu stim cu ce pleci. Tu intri acolo si te hotarasti cu ce pleci si pe unde. Poti sa cobori in Bucuresti sa la o statie mai mica pe traseu pe unde se intersecteaza trenul tau cu linia spre Constanta. Daca mergi prin Bucuresti e mai scump. Daca iei bilet dus-intors e mai ieftin. Trebuie sa te duci la gara si sa intrebi.

4 răspunsuri:
| Roxy_9262 a răspuns:

1. Nu trebuie sa fii major ca sa mergi singur cu trenul. si ca sa-ti iei un bilet mai ieftin. ia-ti carnetul de note cu tine.
2.Pai. scrie la fiecare gara destinatia, dar poti sa ii intrebi si pe cei din vagon cu tine.
3.Nu periculos. mai sunt si tigani dar poate tu nu o sa ai prin tren. Sper ca te-am ajutat happy

| MeForeverAlone a răspuns:

În primul rând, pot să te asigur din propria experienți că nu e periculos și nici interzis să călătorești cu trenul la 15 ani. Îți spun asta pentru că am fugit eu de acasă acum două luni și mi-am luat bilet și nu m-a întrebat nimeni ce fac, de unde sunt, ce caut singură etc. etc. happy
acum. periculos nu are cum să fie. Caută un compartiment cu multă lume, unde nu are cum să vină cineva să-ți facă ceva (oricum posibilități ca cineva să atace în tren sunt mai mici de 10% și asta doar dacă ești singură în tot vagonul). Oricum controlorii și jandarmii fac vreo 10 drumuri dus-întors prin tren de-a lungul drumului, așa că stai fără griji, ok?
Și cât costă un bilet?
https://bilete.cfrcalatori.ro/......rute_.aspx
Cică vreo 82 de lei pentru elevi. Destul de mult, nu?

| LittleBugsBunny a răspuns:

Nu nu trebuie sa fii major pentru a merge cu trenul deci poti merge si fara adult nu te anunta nimeni dar poti intreba controlorul cat mai este pana la destinatia ta iti va raspunde cat despre evenimente neplacute nu cred ca ar fi alege-ti niste colegi de compartiment care sa nu te deranjeze si nu intra intr-un conflict cat despre pretul biletului te poti duce la gara de unde iei biletul si te poti interesa iti vor spune iar reducerea pentru elevi este de 50% din pretul intreg al biletului atata timp cat ai carnetul de elev vizat. Pur si simplu dai carnetul si banii atat...il poti viza la secretariatul scolii succes

| nekmario a răspuns:

Am mers si nu trebuie sa fii major ajungi si foarte repede cat depre pret nu stiu dar daca ai carnetul de elev stampilat iti face reducere si da anunta in tren inainte sa ajungi