|

Ati vorbit vreodata la telefonul mobil in timpul zborului cu avionul? Stiam ca unele companii aeriene au aceasta optiune.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Stau si ma gândesc, ce greu mai era cind nu exista telefoanele mobile... oare cum rezistau unii? Va veni o vreme cind va trebui sa lipim cu scotch cite un telefon de fiecare ureche. Si cind ma gansesc la faptul ca nu prea sunt sanatoase. Oare organismul nostru nu are si el nevoie de un respiro?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Personal nu am vorbit (inca).
Vodafone Romania a lansat ieri serviciul de roaming care permite utilizarea telefonului mobil pentru apeluri si SMS in timpul zborurilor cu avionul. Clientii Vodafone Romania vor putea utiliza telefonul mobil in timpul calatoriei cu avionul, dupa ce aeronava atinge altitudinea de croaziera, prin selectarea retelei AeroMobile.

Tariful pentru un apel efectuat in timpul zborului este de 2, 65 euro/minut, la care se adauga o taxa de conectare pentru fiecare apel, de 0, 63 euro. Pentru apelurile primite, abonatii Vodafone Romania vor plati un tarif de 2, 2 euro/minut, iar utilizatorii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1 de 0, 89 euro credit/minut. SMS-urile expediate vor fi taxate cu 0, 75 euro/SMS pentru abonati si cu 0, 45 euro/SMS pentru clientii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1. Primirea unui mesaj text este gratuita. Tarifele nu includ TVA.

(informatie preluata de pe www.apropo.ro)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Continuare :-)
Clientii Vodafone Romania vor putea utiliza telefonul mobil in timpul calatoriei cu avionul, dupa ce aeronava atinge altitudinea de croaziera, prin selectarea retelei AeroMobile. In prezent, serviciul de roaming aerian este disponibil la bordul unui numar de 22 de aeronave ale companiei Emirates Airline, precum si al unei aeronave apartinand Malaysian Airlines, care dispun de echipamentul de comunicatii necesar. Cele 23 de aeronave acopera Australia si numeroase destinatii europene si asiatice, inclusiv China si Japonia. Vodafone Romania a lansat serviciul in urma acordului incheiat cu operatorul Telenor Mobile Aviation AS (TMA). Vodafone Romania va extinde in curand oferta de roaming aerian pentru ca utilizatorii sa aiba acces la servicii de date prin GPRS.
( preluat din www.zf.ro)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, asa este poti vorbi la tel in timpul zborului dar numai cand avionul atinge o altitudine de coaziera (adica atunci cand se termina de urcat si se vor aprinde luminitele din interior), am vazut si eu pasageri care deschideau laptopu-urile

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, nu am indraznit sa vorbesc, nici nu stiam ca exista optiunea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, este posibil, Uniunea Europeana a aprobat folosirea tehnologiei pentru acest tip de convorbiri. Totusi, nu stiu exact ce linii aeriene si operatori mobili folosesc tehnologia respectiva. Auzisem de Cosmote si Vodafone ca ar fi implementat acest serviciu, dar nu stiu sigur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează