| вυттєяƒℓу a întrebat:

Buna!
Pentru portofoliul la geografie, diriga ne-a dat de scris despre turismul in Italia sau in Grecia...ne-a spus sa cautam pe net informatii, insa nu am gasit decat oferte pentru vacante. Unde pot gasi informatii despre turism?

Răspuns Câştigător
| DoK a răspuns:

Italia este un stat european, fiind localizat in sudul continentului.Peninsula Italica este foarte cunoscuta pentru arta si cultura sa, dar si pentru numeroasele atractii turistice. Un alt motiv pentru care Italia este una dintre cele mai cautae destinatii este si mancarea specifica (paste, pizza, etc.).
Muntii Apenini din centrul Italiei merg spre est, reunindu-se cu Alpii, inchizand Italia in nord.Acolo se afla o laguna, strabatuta de raul Pad. Iarna este foarte frumos aici, fapt pentru care turistii frecventeaza regiunile montane.Acestea sunt foarte cautate pentru practicarea sporturilor de iarna(schi, snowbording)!
Vara, plajele italienesti sunt foarte aglomerate. Oamenii veniti de peste granita, dar si italienii, se relaxeaza pe tarmul Marii Mediterane.
Centrele comerciale mari sunt si ele aglomerate indiferent de anotimp.
Roma este vizitata anual de cateva milioane de turisti dornici sa vada cele mai importante atractii turistice :COLOSSEUMUL, PANTHEONUL, dar si numeroasele biserici si monumente. Cele mai importante muzee si galerii din Roma sunt :MUZEUL NATIONAL DIN ROMA, MUZEUL CIVILIZATIEI ROMANE, MUZEELE CAPITOLINE, GALERIA BORGHESE, etc.
Milano este considerat orasul artei moderne si contemporare. Cele mai vizitate obiective turistice din Milano sunt DOMUL, ARCUL PACII, SCALA, cel mai faimos teatru unde se deasfasoara spectacole de balet, opera, concerte de muzica clasica, CASTELUL SFORZESCO, care adaposteste doua galerii de arta cu opere ale pictorilor celebri si MUZEUL DE ARTA ANTICA.

Rimmini este amplasat pe tarmul Marii Adriatice. E una duntre cele mai preferate destinatii turistice pentru italieni, dar si pentru ceilalati europeni. Faima acestui oras provine din frumusetile naturale, patrimoniul arhitectural, cultural si gastronomic.
Activitatile de recreere pentru turisti sunt nelimitate :restaurante, parcuri, piscine, terase, etc.Rimmini este un important centru turistic si statiune balneara.
Venetia este, asa cum a fost mereu, un oras aparte. Aproape tot anul(cu exceptia iernii) cea mai mare parte a energiei acestui oras este dedicata turismului.Venetia inseamna pentru turisti un pod de piatra peste un canal cu o gondola neagra legata dedesubt.Este mult mai mult de atat! Venetia are o multime de activitati de oferit turistilor.De la a hrani porumbeii in Piazza San Marco pana la plimbarea tinerilor indragostiti pe Grand Canal.
Italia este una dintre cele mai frumoase tari europene, de aceea anual este vizitata de milioane de turisti dornici sa-i cunoasca bogatiile naturale dar si cele istorice.

GRECIA:

Relatii comerciale
Schimburile comerciale dintre cele doua tari s-au dinamizat in ultimii ani. Astfel, acestea s-au ridicat anul trecut la 324 milioane de dolari, de 2, 1 ori mai mult decat in anul 1993. Conform, datelor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, dinamica schimburilor comerciale dintre Grecia si Romania a avut o evolutie sinusoidala, cu ani mai prolifici sau mai putin buni. Astfel, in 1994 schimburile comerciale s-au cifrat la 223, 5 milioane de dolari, in 1995 la 432, 3 milioane de dolari, in 1996 la 363 milioane de dolari, in 1997 la 366, 9 milioane de dolari, in 1998 la 341, 6 milioane de dolari, in 1999 la 412 milioane de dolari, iar in 2000 la 696 milioane de dolari. (Daniela Ivan, Iohanna Onaca)
Turismul


Cei mai multi turisti provin din Marea Britanie si Germania, precum si din Italia, Franta si Olanda; venituri din turism: 5, 18 md.$. Principalele zone sau obiectice: Atena si imprejurimile ( Cap Sunion cu templul lui Poseidon, ins. Egina, Elefsis, Marathon, Salamina), Peloponesul, Olympia, Corint, Mistra, Vasse (templul lui Apollo), ins. Rhodos (vestigii elenistice, venetiene), ins. Creta (urme ale civ. minoice – Cnossos, urme romane, arabe, venetiene), Salonic (bisericile sf. Sofia si Sf. Dumitru, Turnul Alb, Arcul de Triumf al imparatului Galerius), ins. Ionice (Ithaka, Kerkyra, Kythera etc.). O buna retea rutiera, numeroase porturi si legaturi prin ferry-car cu Italia si ins. Din arhipeleag favorizeaza accesul milioanelor de turisti, al caror nr. A sporit de 10 ori in ultimul patrar de secol, incasarile marindu-se in acelasi interval de 30 ori.3 răspunsuri:
| andy_3924 a răspuns:

Pe viitor poti incerca pe wikipedia. Au si articole in limba romana daca nu te descurci sa traduci informatiile din alte limbi.

| Dinan25 a răspuns:

La Italia aglomerati sunt la Milano, Roma, Verona și la Grecia este Atena și Cupru