|

Buna!

Pentru portofoliul la geografie, diriga ne-a dat de scris despre turismul in Italia sau in Grecia...ne-a spus sa cautam pe net informatii, insa nu am gasit decat oferte pentru vacante. Unde pot gasi informatii despre turism?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Italia este un stat european, fiind localizat in sudul continentului.Peninsula Italica este foarte cunoscuta pentru arta si cultura sa, dar si pentru numeroasele atractii turistice. Un alt motiv pentru care Italia este una dintre cele mai cautae destinatii este si mancarea specifica (paste, pizza, etc.).
Muntii Apenini din centrul Italiei merg spre est, reunindu-se cu Alpii, inchizand Italia in nord.Acolo se afla o laguna, strabatuta de raul Pad. Iarna este foarte frumos aici, fapt pentru care turistii frecventeaza regiunile montane.Acestea sunt foarte cautate pentru practicarea sporturilor de iarna(schi, snowbording)!
Vara, plajele italienesti sunt foarte aglomerate. Oamenii veniti de peste granita, dar si italienii, se relaxeaza pe tarmul Marii Mediterane.
Centrele comerciale mari sunt si ele aglomerate indiferent de anotimp.
Roma este vizitata anual de cateva milioane de turisti dornici sa vada cele mai importante atractii turistice :COLOSSEUMUL, PANTHEONUL, dar si numeroasele biserici si monumente. Cele mai importante muzee si galerii din Roma sunt :MUZEUL NATIONAL DIN ROMA, MUZEUL CIVILIZATIEI ROMANE, MUZEELE CAPITOLINE, GALERIA BORGHESE, etc.
Milano este considerat orasul artei moderne si contemporare. Cele mai vizitate obiective turistice din Milano sunt DOMUL, ARCUL PACII, SCALA, cel mai faimos teatru unde se deasfasoara spectacole de balet, opera, concerte de muzica clasica, CASTELUL SFORZESCO, care adaposteste doua galerii de arta cu opere ale pictorilor celebri si MUZEUL DE ARTA ANTICA.

Rimmini este amplasat pe tarmul Marii Adriatice. E una duntre cele mai preferate destinatii turistice pentru italieni, dar si pentru ceilalati europeni. Faima acestui oras provine din frumusetile naturale, patrimoniul arhitectural, cultural si gastronomic.
Activitatile de recreere pentru turisti sunt nelimitate :restaurante, parcuri, piscine, terase, etc.Rimmini este un important centru turistic si statiune balneara.
Venetia este, asa cum a fost mereu, un oras aparte....2006 - 4198 + Vezi răspunsul întreg

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe viitor poti incerca pe wikipedia. Au si articole in limba romana daca nu te descurci sa traduci informatiile din alte limbi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La Italia aglomerati sunt la Milano, Roma, Verona și la Grecia este Atena și Cupru

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează