| Aria1234567810111 a întrebat:

Buna prieteni, trebuie sa plec in vacanta peste cateva zile si nu stiu unde sa pun leptopul in bagajul de cala sau de mana? E vreun risc daca il pun la cala? Sau as putea pe langa bajul de mana sa iau si geanta lui speciala? La fel cu cremele si machiajul si produsele lichide, e mai bine sa le iau in recipiente speciale la 100 ml sau sa le pun la cala? Ce vreau sa zic, exista vreun risc sa se sparga sau sa li se intample ceva la cala?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca vrei sa nu iti gasesti laptopul bucatele nu il pui la cala

| mihai69 a răspuns:

Unele companii aeriene nu consideră laptopul în geanta lui ca bagaj suplimentar și îl poți lua în cabină împreună cu bagajul de mână fără probleme; dar asta depinde de la o companie la alta - nu știu care e politica celor la care ai tu bilet.
Cremele și machiajul e bine să le ai și pe alea în bagajul de mână (ambalate corespunzător, conform normelor de securitate aeriană actuale).
Problema nu e doar că se pot deteriora la manevrarea bagajului de cală, ci că ar putea chiar să „se piardă"...

| Sofer a răspuns:

Il pui in geanta speciala unde se tine laptopul si il iei cu tine in avion.

| slayer09 a răspuns:

Buna, da, la cala e posibil sa se strice, ca nu stii cum manevreaza aia bagajele. Din cate stiu eu, cel putin la raynair, ai un bagaj mic de mana sa il pui sub scaun (asta daca nu iti iei bilet cu prioritate) Si poti sa iei laptopul in geanta lui si sa il pui sub scaun. Daca ai bilet cu prioritate poti sa iti iei si laptopul cu geanta lui si sa il pui sub scaun si un bagaj nu foarte mare ( cred ca dimensiunea e de vreo 50x30cm si sa aiba maxim 10kg) pe care il pui deasupra capului. Daca ai recipiente insumand mai mult de 100ml de lichide s-ar putea sa trebuiasca sa lasi unele din ele daca le pui in bagajul de avion. La cala, din cate stiu eu poti pune si mai mult de 100ml.