anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce ar trebui sa stiu cand calatoresc pentru prima oara? Ce ar trebui sa imi cumpar? Trebuie sa imi deblochez telefonul sa imi mearga cartela din alta tara? As vrea sa stiu cat mai multe detalii

3 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

-Fa-ti o lista de chestii esentiale (electronice, produse de ingrijite corporala etc) sa te asiguri ca nu uiti nimic.
-Daca pleci cu avionul verifica cu grija pe site ce ai voie si ce nu ai voie sa iei cu tine altfel controlul de la aeroport va fi dureros.
-Verifica de acasa pe google maps ruta pana la locul unde te vei caza, sa stii daca sunte autobuze, trenuri, metrouri. Sa stii cat te costa si la ce intervale ajung.
-Daca mergi in europa iti poti folosi minutele si datele mobile de acasa intr-o anumita limita deci din punctul ala o sa fii ok. Eventual poti suna la operator sa te asiguri ca nu trebuie activat roamingul
-Daca mergi intr-o tara non-euro verifica cursul de schimb intre leu si moneda lor. Iti va fi mai usor sa estimezi si sa intelegi cursurile.
-Foloseste pentru booking platforme serioase si daca mergi cu airBNB verifica putin cartierul, sa te asiguri ca e si sigur.
-Daca vrei sa vizitezi fa-ti un plan de acasa, vezi ce obiective sunt si fa-ti un traseu. Nu incerca sa vezi tot intr-o zi pentru ca nu vei reusit decat sa-ti dai duhul alergand dintr-o parte in alta.
-Ca si regula, nu lasa nimic valoros in camera de hotel (daca nu are seif) sau in camera de airBNB.
-Verfica restaurantele sau locatiile unde manaci pe diferite platforme sa vezi ce rating au.
-Evita bancomatele din gari sau spatii dubioase, cel mai sugur e daca sunt atasate de o banca

Spor. happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Înainte să ieși pe ușă, să verifici ca ai capul cu tine, că nu l-ai uitat acasă. Restul se rezolvă

Răspuns utilizator avertizat