| mgtow a întrebat:

Doresc sa vin din aeroportul Otopeni pana in Gara de Nord. O solutie fiabila de transport sigur? Taxiul zice, vine din strainatate il fac la bani pentru ca are multi, autobuzul cine stie cati tigani are in el, cunostinte in capitala nimic. UBER merita? Sau blablacar?

Răspuns Câştigător
| pavel88 a răspuns:

De la Otopeni pana la gara de nord te costa taxiul 30 de lei.cum iesi din aeropot imediat in stanga este un aparat si de acolo iti ei un bilet automat de taxi cu nr masini, si in maxim de 6 minute iti vine taxiul.

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Hai mah, te arde la bani... Îți ia 50 in loc de 30? Sa fim serioși, o sa supraviețuiești...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faci comanda la taxi din aparatele din aeroport si daca vorbesti lb romana nu iti trage nimeni nicio teapa. Autobuzul de la aeroport nu are tigani in el

| mihai69 a răspuns:

Autobuzul 783 te duce direct la Gara de Nord. Fără țigani etc.
Taxiuri iei din fața sălii unde te „varsă" fluxul de ieșire din aerogară. Doar cu programare prin aparatele din sala de așteptare de la etaj. Nu te fac la bani, că altfel nu mai pupă intrare acolo și e de rău (pentru taximetrist, dar și pentru compania la care e angajat/colaborator).
Uber sau blabla nu prea mai merită - cu autobuzul sau taxiul normal e mai comod și mai ieftin.

| GabiDumitrescu a răspuns:

La taxi te face doar daca esti prost, serios. Nu te costa nimic sa te urci frumos in taxi, sa il saluti, apoi sa ii zici "Inainte sa plecam, v-as ruga sa stabilim doua chestii ca sa nu avem probleme mai tirziu. De aici pana la destinatie Google Maps zice ca avem x kilometri. De acord ca nu are voie sub nici o forma sa coste mai mult de x * tariful pe kilometru plus 20% eventual pentru opriri la stopuri/semafoare? Daca da, sa mergem. Daca nu, ma scuzati pentru deranj." Eu asa procedez si nu am avut probleme niciodata.

| AFR81 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu-i mai simplu sa-l intrebi direct cat iti ia pana acolo si daca nu-ti convine sa cobori?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AFR81):

Adica sa incurajezi si stimulezi evaziunea fiscala si apoi sa te plingi ca nimic nu merge in tara asta? Nu. Exista aparat, iar pe la stopuri/ambuteiaje e tariful de stationare, de aia am mentionat o marja de eroare care poate fi destul de mare uneori, dar sub nici o forma sa te coste cu 50% mai mult, dublu, sau triplu.

| SkyPilot a răspuns:

Uber ar fi bun, stii dinainte ce te costa.
Dar tu, "sofer" fiind, nu ar fi mai bine sa iti inchiriezi o masina de pe aeroport? Eu asa fac, vin din America de Nord si prefer sa o iau de acolo, o las acolo cand plec, poate as gasi una mai ieftina altundeva dar nu merita sa imi trag valiza dupa mine si sa depind de taxiuri.

| Rotazi a răspuns:

Taximetristului daca te intreaba, spui ca vii de la doctor din strainatate. Doctor care te-a stors de bani.
Dar din ce spun ceilalti, ori Uber, ori suni la dispecerat, aparat de bonuri, dar nu direct la masina. Aia te taxeaza in plus.