|

Nepotul meu pleaca luna viitoare in Turcia cu clasa.A platit pentru pasaport dar ii trebuie procura de la mama sa(sora mea), care se afla in Italia.Ce acte ii trebuie surorii mele pentru a face procura?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu procura ii trebuie ci o declaratie a ambilor parinti, autentificata de un notar public sau de o reprezentanta diplomatica a Romaniei (Ambasada ori Consulat) din strainatate, in care isi da acordul pentru plecarea in Turcia si indica un insotitor major, poate fi profesorul care ii insoteste.
Mama se poate duce la Ambasada sau Consulatul Romaniei din Italia si are nevoie de actul ei de identitate, de datele minorului si de datele insotitorului major.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Gasesti toata informatia de care este nevoie pe site-ul Politiei de Frontiera("Conditii de calatorie"->"Cetateni romani"->"conditii de iesire din tara pentru cetateni romani minori"->"Continutul siforma declaratiei- model al declaratiei privind acordul parintilor pentru iesirea din tara a minorului").

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai iar trebui pasaport la copil si inputernicire de la parinti si semnatura de obicei ca sa fie siguri cal lasa eu asa am patit cand m-am in Polonia, Bulgari si Elvetia
Bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează