| Cretzule a întrebat:

Poate un minor neinsotit sa zboare cu avionul in strainatate? daca da spuneti-mi.

Răspuns Câştigător
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Minorul poate parasi teritoriul tarii doar pe baza unei procuri facute la notar in care parintii (neaparata amandoi, daca nu se prezinta certif de deces, etc) semneaza ca sunt de acord ca acesta sa treaca granita insotit de un adult anume, care sa aiba la randul lui cazierul in alb, scos de la politie.

9 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Lasa capsunile si ia si invata.

| razvan1988 a răspuns:

Potrivit dispoz. art. 2 (2) din Lg. 248/2005, cetatenii romani minori pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali, in conditiile prezentei legi. In sensul prezentei legi, prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.
Art 30 din aceeasi lege.

(5) Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, poate. Dar nu cu orice companie aviatica si nu fara imputernicire de la parinti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am zburat cu avionul cand eram minora si mi-au dat insotitor de la companie(bine am mai platit niste bani pentru. asta)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer si eu as avea o intrebare prietena mea va pleca in africa poate nu e sigur inca si as dori sa merg cu ea daca va pleca. si at ce trebuie sa fac? ca tata nu mai traieste si s-ar putea ca mama nu ma lasa dar eu as vrea sa plec ce pot sa fac va rog sa-mi ajutati pe nr0740010834
va rog mult sa-mi trimiteti mesaj pe nr respeciv am nevoie de ajutor ff tare ca sa stiu ce pot sa fac happy
multumesc mult de inaintehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu ce stiu este ca de la compania de zbor ii va da un insotitor... dar trebuie sa platesti pentru asta...

| melina_2403 a răspuns:

E nevoie de o procura. happy
Cand am plecat prima data din tara si eram minora, procura a fost facuta pe soferul autocarului. happy

| Madalina_Alexa_2000 a răspuns (pentru melina_2403):

A trebuit sa stii cum il scheama pe sofer?

Cu acordul unui parintilor in cazul in care sunt divortati numai a parintelui caruia ii esti sub tutela.Pe baza semnaturii se face o procura pe stewardesa care se preda la vama lor din aeroport si poti iesi din tara.Eu am fost cu autocarul plecata si am facut procura pe sofer la notar precum mama este de acord ca fica ei sa iasa din tara cu, conditia daca patesc ceva raspunde soferul.