|

Salut! Am si eu o intrebare si as vrea un raspuns de la cei care au fost in situatia asta, daca se poate.

Am venit in Norvegia ca turist acum aproximativ un an.Cand am venit aici am venit cu avionul iar cand am trecut de ghiseul control pasapoarte nu mi-a pus nici o stampila.

Intrebarea este daca ei stiu cand am intrat eu in spatiul Schengen.Nu tin minte sa imi fi scanat pasaportul ci doar s-a uitat la elsa vada daca sunt eu cel din poza. Ce pot pati cel mai rau daca isi dau seama ca am depasit cele 90 de zile de stat in Schengen?

Inca o data...rog doar pe cei care au trecut prin asa ceva sau care au cunostiinta de cineva care a fost in situatia asta.

Multumesc anticipat.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu stiu ce risti, dar sa nu-ti treaca prin minte sa dai bani politiei aeroportuare, asa cum se lauda userul jadir ca ar fi putut sa faca. Mi-as dori sa asist la o faza din asta. Romanul care da 50 de euro la un politist occidental la aeroport... m-as cracana de ras. Romanul, specimen aparte... Ar trebui sa se faca teste inainte sa li se dea drumul peste granita!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil nu vei mai intra asa de usor in spatiul Schengen dupa isprava asta, nu o sa-ti faca nimic altceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut eu de la varsta de 19 ani numa asa am facut, am plecat 7 luni in Spania si am revineit in tara am stat o luna acasa si am plecat din nou desi trebuia sa stau in tara 3 luni.Nici o data nu am fost la fix dupa lege si n-am patit nimic, ma certau bla bla bla eventual le bagam in pasaport 50 E.Eu vorbesc de 5 tari nu doar de Spania.in fine nu cred ca patesti nimic atat timp cat ai cazieru curat n-are nimeni ce sa-ti faca.Dar cum nu am fost nici o data in Norvegia sfatu meu e sa intrebi direct la ei http://www2.norvegia.ro http://www.norvegian.net/,nu? ei sunt mai in masura sa-ti raspunda.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand eu n-am spus ca am dat spaga la aeroport, am dat in vame, ceea ce tot aia este si cu asta am vrut sa scot in evidenta ca nu este o incalcare a legii atat de mare faptul ca ai depasit termenul de 3 luni.Si nici specimen nu sunt, este legea politiei de frontiera si a vamesilor, ai calcat putin strab si nu bagi ceva in pasaport stai in vama pana ati vine rau.Eu am depasit termenu de fiecare data si in Spania,Suedia,Franta, Germania, Austria si nu am patit nimic.Atata timp cat nu furi si nu dai in cap la nimeni nu incalci legea nu au ce sa-ti faca asta am vrut sa spun si nici eu n-am stampile de intrare sau iesire din tara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Jadir,
Legea politiei de frontiera si a vamesilor de care vorbesti tu este probabil specifica tarilor din est. Cunoastem toti refrenul... coruptia...la, la, la.
In occident nu se da spaga la vamesi. Mentalitatea asta nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Multumesc pentru raspunsuri.Nu am de gand sa dau spaga, mai ales la vama din aeroport.Cei care fac asta sigur risca sa petreaca un sejur(sau poate mai mult)in custodia politiei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Multumesc pentru raspuns Jadir.Voi reveni in octombrie, cand voi pleca in Romania sa va spun cum a fost. Oricum spaga nu voi incerca sa dau la nici o frontiera.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează