| Ionut2143 a întrebat:

Salut lume!

Voi merge in excursie cu avionul (wizz air) si ca bagaje mi-am luat doar cel de mana ca era gratis. Pe langa bagajul de mana, prietena mea mai poate lua cu ea in avion si o poseta?

Mersi mult!

8 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Da, poate. Bagajul de mana este până în 10 kg de persoană cel care este gratuit. Am călătorit recent cu Wizzair-ul și am avut o geantă de mână, poșetă plus geanta de la camera foto.

| Ionut2143 explică (pentru MihaelaDart):

Si ati avut la bagaje doar cel de mana? Sau ati achizitionat un bilet cu imbarcare prioritara?

| MihaelaDart a răspuns (pentru Ionut2143):

Nu, fără prioritate, de ce să plătesc mai mult!?! Biletul a cu prioritate n de referă numai la bagaje, ci de a trece în fața tuturor pasagerilor, de a fi primul in aeronavă. Am avut biletul normal, găsit pe net cu ofertă si pe site cât și bilet spune clar bagaj de mână până în 10 kg cu dimensiunile standard pe care trebuie sa le aibă. De 2 ani numai cu Wizzair zbor, in fiecare an când ajung in concediu in România.

| mihai69 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Ai avut baftă. Am văzut cu ochii mei la o îmbarcare Wizz de pe un aeroport din Germania cum unei doamne i s-a cerut să plătească bagaj suplimentar pentru poșetă. Norocul ei a fost că în bagajul soțului era loc destul și a reușit s-o bage acolo,
Regulile firmei (clare) sunt cele de mai sus - că unii mai închid ochii, e altă poveste. Dar ce te faci dacă dai peste un angajat care le respectă? Dacă nu ai bani să rezolvi situația, riști să pierzi îmbarcarea. Merită?

| MihaelaDart a răspuns (pentru mihai69):

Nu știu dacă era baftă sau doar că mă încadram in kg cerute. O dată pe an călătoresc în România, plecare din Germania. Nemții sunt cei mai corecți, te purică până la os și sincer nu am avut niciodată probleme din moment ce respectasem regulile lor. Mereu am optat pe geantă de mână gratuită. Anul ăsta am călătorit fără soț și totul a decurs totul fără nici o problemă. Niciodată nu am luat bilet cu prioritate.

| mihai69 a răspuns:

Răspunsul corect este NU. Cu excepția cazului în care achiziționezi „pachetul" de îmbarcare prioritară.
Link-ul corect unde găsești informațiile reale este: http://wizzair.com/......ie/bagajul

| P4rAd0x a răspuns:

Salut.
Ar trebui sa fie in regula sa ia, fiind considerata tot bagaj de mana. Ai mai jos detalii despre dimensiuni si preturi. Succes.

https://www.esky.ro/ghid-de-calatorie/bilete-de-avion/bagaje/wizz-air

Răspuns utilizator avertizat