| CiucaDenis a întrebat:

Stau in Anglia de aproape 2 ani și am 16 ani. Întrebarea este: pot sa călătoresc singur de aici în România fără un părinte? Știam că ai voie sa te duci dar nu ai voie sa te întorci fara părinte, la mine nu este problema la întoarcere fiindcă vine mama înainte să plec înapoi în Anglia și ne întoarcem împreună. Scuze daca nu am nimerit categoria

Răspuns Apreciat de Editori
| alessia5158 a răspuns:

1. Fiecare companie aeriana are cerinte proprii privitoare la calatoria minorilor sub 18 ani( spre exemplu, unele companii nu acceptă minori în cazul în care zborul ales este ultimul zbor din ziua respectivă şi ruta implică cel puţin o escală; de asemenea, nu se acceptă minori pentru zboruri cu escale foarte mari sau peste noapte sau pentru cazurile în care ruta implică schimbarea companiilor aeriene sau transfer între 2 aeroporturi). Asadar, cauta informatii pe site-ul companiei cu care vei calatori sau intreaba agentia de la care cumperi biletul de calatorie.
2.Pentru intoarcerea in Anglia citeste, pe site-ul Politiei Romane de Frontiera, despre noile modificari legislative privitoare la calatoria in strainatate a cetatenilor romani minori :https://www.politiadefrontiera.ro/......-7797.html

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti sa te intorci in Romania si singur.
Problema este la reintoarcerea in Anglia, chiar daca te reintorci cu mama ta, vei avea nevoie de declaratia notariala a tatalui.

| mihai69 a răspuns:

Din Anglia spre România poți veni singur. Înapoi ai nevoie de însoțitor și procură.

| Andutza_Anda_1994 a răspuns:

Eu din cate stiu ca sa iesi dintr-o tara SINGUR trebuie sa ai 18 ani, daca nu ii ai, vei avea nevoie de o persoana peste 18 ani care sa te scoata din tara, iar persoana respectiva trebuie sa aiba imputernicire de la ambii parinti. altfel nu cred ca vei putea iesi singur! oricum, succes!