| Elena567223 a întrebat:

Vara asta plec in Paris. Vreau sa stiu daca e un loc singur pentru ca m-am uitat pe YouTube la anumite videoclipuri si m-am ingrozit putin laughing Deci... e Paris un loc sigur?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

În anul 2015, numărul de oameni morți în atentate teroriste la nivel global a fost de aproximativ 28.000.

Știi câți oameni au murit în accidente rutiere în aceeași perioadă?
1.300.000 (adica de 46 de ori mai mulți)

Știi câți oameni au murit din cauza problemelor cardiace?
15.000.000 (adica de 535 de ori mai mulți)

Deci poți să stai liniștită. La Paris (sau în orice alt oraș care nu se află într-o zonă de război) ai mult mai multe șanse să mori într-un accident de circulație sau înecată cu un hamburger decât într-un atentat terorist.

Atentatele teroriste (ca și accidentele aviatice) sunt foarte mediatizate, iar din acest motiv sunt percepute ca o amenințare foarte periculoasă. În realitate, nu sunt în nici pe departe cel mai mare pericol care pândește oamenii. Mai mulți oameni mor alunecând pe săpun în baie.

9 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Dupa atentatul de la Nisa, starea de urgenta pe teritoriul Republicii Franceze se mentine pana la data de 15 iulie 2017. Starea de urgenta permite autoritatilor sa aplice masuri consolidate de securitate in toate arealele urbane franceze: http://paris.mae.ro/local-news/969

suntserios
| suntserios a răspuns:

In contextul actelor teroriste din Europa nu e un oras sigur, cum nici Londra nu e, cum nici Brussel. Asta nu inseamna ca trebuie sa plecam de la premiza ca teroristii ne conduc viata

| mihai69 a răspuns:

Parisul atrage tot felul de oameni. Printre ei, mulți gură-cască. Și unde sunt din ăștia, abundă și pleava societății - micii infractori cu alba-neagra, sforicica marocană, inelul de aur găsit pe jos la doi pași de cel ce ia țeapa etc. plus pick-pockets câți vrei, plus fauna de noapte din cartierul Pigalle etc.
Dar e și un oraș frumos, și, cu câteva măsuri de siguranță elementare, poți supraviețui foarte bine și să te mai și distrezi.

| anonimg a răspuns:

Nu trebuie să mergi cu gândul ăsta. Că asa nu suntem în siguranță nici când traversăm strada.
Este totuși liniste in Franța.
Cerul ne poartă de grijă.

| xerxes1 a răspuns:

Prea multa informatie strica.

| nirocino a răspuns:

Sigur ca e sigur! Profiter de la balade!

| Pabibabum09 a răspuns:

Si da si nu... silly In principiu, nicăieri in lume nu exista un loc 100% sigur din toate punctele de vedere, asa ca nu poti anticipa anumite evenimente care vor avea sau nu loc...

| Lola203 a răspuns:

Nicaieri nu e 100% sigur. Eu plec in Sicilia si toata lumea se impacienteaza cand aude, au panicat-o deja pe una din prietenele mele, ca e mafie, periculos etc. Nu pleca cu gandul asta ca nu vei fi mai in siguranta daca te stresezi si nici nu te vei distra. Have fun!

| Elena567223 explică:

Multumesc tuturor pentru sfaturi happy