anonim_4396
| Anonim întreabă:

Vreau sa va cer parerea voua in legatura cu ceva ^^

Peste un an voi pleca in Japonia, mai exact in Tokyo. Desigur, voi pleca singur acolo. Dar, am nevoie de ajutorul vostru. Sunt constient ca costul unei asemenea vacante e destul de scumpa. Insa, eu am facut cateva calcule exacte, la care, daca gresesc cu ceva, vreau sa imi spuneti.

Am analizat tot traseul pe care il voi face. Si am sa vi le arat pe rand.

1) M-am gandit prima data la biletul de avion, care, din Timisoara si Cluj-Napoca ar costa in jur de 1000 de Euro dus/intors, ceea ce e cam scump. Dar, in Bucuresti este doar undeva la 600 de Euro. Asa ca m-am gandit sa iau avionul din Bucuresti. (Poate cunoasteti voi alte orase, precum Budapesta sau altele, de unde se pot gasi zboruri ieftine)

PS: De aici in jos, am sa incep cu adevarata schita facuta de mine.

2)Timisoara >- Bucuresti, gara de Nord.
Eu stau in apropiere de Timisoara, asa ca m-am gandit sa iau un tren pana in Bucuresti. Desigur, sunt tanar si pot rezista un drum de 9 ore.
Pana aici, avem costul trenului care este:
97 LEI

3)Taxi Bucuresti Nord >- Otopeni
Am luat in calcul tariful de noapte, care ar costa undeva la:
40 LEI / 16KM

4)Otopeni >- Narita (Japonia)
Avion cu o singura escala la Moscova, care costa:
1431 LEI DUS

5)Narita >- Minato (Tokyo)
Aici exista tren undeva aproape de aeroport, care costa:
50 LEI / aprox. 70 KM

6)Hotel
BNB + Tokyo TAMACHI:
481 LEI in total pe 7 zile.

PS: Acum, arat pe scurt traseul facut pe intoarcere, fiind acelasi traseu.

7)Traseu intoarcere:
- Tren Minato >- Aeroport Narita = 50 LEI
- Avion Narita >- Otopeni = 1431 LEI
- Taxi = 40 LEI / 16 KM
- Tren Bucuresti Nord >- Timisoara Nord = 97 LEI

ATAT
A mai ramas de calculat doar suma depusa pentru cheltuiala. Am facut cercetari, si am observat ca sunt foarte ieftine mancarurile la ei + vizite muzee si alte chestii de genul + Supermarket-uri.
Aici nu stiu. Eu am pus undeva la 500 LEI, deoarece sunt singur.

Mie mi-a iesit un total aproximativ de 4200 LEI pentru absolut tot.

-Mi-a scapat ceva?
-Cunoasteti variante mai bune?

PS: 1) Chestia cu trenul nu este grea pentru mine. Sunt tanar, si am mai fost plecat in alta tara exact asta, doar ca cu autocarul (desigur, tot singur)
2) Nu vreau sa imi dati hate sau alte chestii de genul. Eu doar va cer ajutorul. Poate voi stiti o alta varianta, mai buna.
3) Daca vreti voi sa faceti niste calcule pentru mine, daca vreti sa gasiti voi ceva mai bun (oferta/cost), sa nu uitati ca sunt singur.

PRIMESTE CEA MAI MARE FUNDA CEL CARE MA AJUTA!

PS: Stiu limba Engleza foarte bine.
Acum invat si Nihongo ^^. Sper ca intr-un an sa pot vorbi clar si bine. Acum stiu doar propozitiile/chestiile de baza, care imi pot fi super de folos.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Câți ani ai? Bani de cazare ai pus? că nu am observat. Mai ai nevoie de o rezervă pentru orice eventualitate pe un card eu zic că ea trebuie să fie de un minim 500 de Euro.
Mai ai nevoie de o asigurare de sănătate pentru călătorie în străinătate pe perioada totală a călătoriei.

| DieterBortscher a răspuns (pentru sadrian46):

Am pus si banii de cazare. Aia cu rezerva m-am gandit si eu, pentru orice caz. In rest, mersi!

| sadrian46 a răspuns (pentru DieterBortscher):

Sunt cazări la particulari prin airbnb, acestea sunt mai ieftine și ai și ocazia să ai un contact local cu cineva, căci astfel simți mai bine spiritul locului.

| WhiteLife a răspuns:

Poti încerca să întrebi la ceva agenții de turism aproape de tine/în drumul tău dacă oferă ceva traseu prin Japonia, sau ceva tur, sa poți sa vizitezi ce au mai interesant și poate găsești și o chestie organizata (dacă te incluzi în grupa de traseu, care poate are ghid, primești un preț mai bun decât singur).

| xelizax a răspuns:

Bilet de avion - în medie 700€ (cele mai ieftine bilete sunt de obicei din București).
Alege un bilet de avion cu escală în Amsterdam, Istanbul, Paris sau Londra. Pentru Moscova ai nevoie de viza (chiar și pentru câteva ore). Cele mai bune companii aeriene sunt: KLM, British Airways, Air France, Turkish Airlines.

Timișoara - București - în jur de 100 lei

București - Aeroportul Otopeni - 7 lei autobuz special pentru aeroport.

Narita - Tokyo: ai mai multe opțiuni, fie tren, fie autobuz. În cazul trenului există un tren rapid și direct care e ceva mai scump iar altul care durează mai mult dar e mai ieftin.

Ține minte că Japonia nu este o țară ieftină. Cazarea este de multe ori foarte scumpă.
Chiar și un hostel poate să fie undeva la 1000 lei pentru 7 nopți. Încearcă să eviți camerele cu mai multe paturi pentru că sunt destul de incomode. Ai nevoie de puțin comfort totuși.

Mâncarea nu e atât de ieftină pe cât pare. O masă decentă te constă undeva la 1000 yeni (38 lei). Supermarket-urile se găsesc mai greu mai ales pentru cineva care este în Tokyo pentru prima dată. Vei găsi o mulțime de magazine non-stop dar produsele sunt puțin mai scumpe.

Muzeele sunt accesibile ca și preț. Sunt și obiective turistice care sunt ceva mai scumpe.

Tokyo este un oraș foarte mare deci trebuie să iei în considerare și costul transportului cu trenul/metroul/eventual autobuz.

După aproape 7 ani de locuit în Japonia, ți-aș recomanda să îți aduni undeva la 2000€ și atunci totul e ok.
Dacă ai nevoie de mai multe informații, te rog să îmi trimiți un mesaj în privat. Mi-ar face mare plăcere să-ți ofer mai multe informații.