| HadesSs a întrebat:

Salutare, mi-a spus un prieten ca pasapoartele ar fi gratuite(nu se mai plateste nici o taxa), imi poate spune cineva daca asa e intr-adevar? Daca da ce documente ai nevoie? Am cautat pe google da nu am gasit nimic in sensul asta happy

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ce ti-am indicat eu este site-ul Directiei de Pasapoarte, actualizat la zi. Sigur ca te poti interesa si la Serviciul de Pasapoarte din judetul tau.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este tocmai adevarat.
Vezi taxele aici:
http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexActe7.html

| HadesSs explică (pentru Ioandelasal):

Cam asa stiam si eu dar am zis ca poate a aparut vreo reglementare noua pe 2018, ca persoana in cauza a zis ca merge sa isi faca si ea pentru ca acum sunt gratuite cu o valabilitate de 12 ani, oricum o sa merg sa intreb si la ghiseu exact.

| Anapanda a răspuns:

Paşaport electronic simplu cu valabilitate 5 ani = 258, 00 lei; (este şi cel mai recomandat – cel uzual despre care vorbesc în acest articol)
paşaport simplu electronic cu valabilitate 3 ani (minori sub 12 ani) = 234, 00 lei; (pentru minori care se face de părinţi)
paşaport simplu temporar cu valabilitate 12 luni = 96, 00 lei; (pentru cei grăbiţi care vor un paşaport rapid) Acte necesare pentru Paşaport:

Cartea de identitate (buletinul) – aflată în termenul de valabilitate (original);
Dovada achitării taxelor pentru eliberarea paşaportului;
Paşaport anterior expirat (dacă există). Conform noilor legi, taxa s-a mai redus de la 1 februarie 2017 cu 20-30 de lei. Nu e cine ştie ce reducere, dar este bine venită oricând. Ar fi bine să ajungă la 0 lei cât se poate de repede.


Cât ai de plătit:

Pentru pașaportul simplu electronic: 258 de lei cu plata la Trezorerie;
Pentru pașaportul minilor sub 12 ani, cu valabilitate 3 ani, costul este de 236 de lei cu plata la Trezorerie.
Pentru pașaportul simplu temporar se plătesc 96 de lei cu plata la Trezorerie.
5. Cat timp astept pentru eliberarea pasaportului?
Paşaportul simplu electonic are un termen de eliberare de 30 de zile, însă în prezent acest termen este redus la 10 zile lucrătoare.

Paşaportul simplut temporar (cel realizat pe 12 luni) se eliberează conform legii în 3 zile, dar în acest moment timpul este de 2 ore. (Pentru cei grăbiţi)

6. Vacanţe/Călătorii plăcute?
Atâta tot. Acum tot ce contează este să te bucuri de vacanţa mult dorită?

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Articol Recomandat! Cum sa investi sa investesti pe bursa in mod gratuit!

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:Recenzie – Milionar la minut de Mark Victor Hansen si Robert G. AllenSondaje Online Platite: Cum sa castigi bani din sondaje / chestionare de opinie© 2012 - 2018 LAURENTIU MIHAI
Sumo
Focus Retriever
FacebookTwitter

| Chichi001234 a răspuns:

Buna! Nu sunt gratuite. Trebuie sa plătești o taxa la o anumită banca. Din câte știu eu îți trebuie certificatul de nașterere sau buletinul și pașaportul vechi