| brokxy a întrebat:

Stiu ca suna aiurea. Dar cat ar costa un avion privat ca sa zbor in alta tara cu el? Sa aiba si pilot. E mult mai scump decat un avion normal? Nu ma intrebati motivul pentru care vreau privat. Dar pe scurt nu am mai fost cu avionul niciodata. Si am unele temeri ca m-as pierde prin aeroport in alta tara la vreo escala sau ceva......si gasesc avionul privat o solutie mai usoara. Dar daca aveti sfaturi pentru ce ar trebui sa fac sa nu ma pierd in aeroport ar fi bine si asa

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Deci tu ai vrea sa dai 10-20 ori valoare unui bilet pentru ca nu ești în stare sa citești niște semne în aeroport?

| brokxy explică (pentru suntserios):

Nu am mai fost chiar niciodata intr-un aeroport

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa știi ca și avionul privat tot de la aeroport pleaca

| maddog95 a răspuns:

...aeroport*
si un bilet costa de la 2000-3000 de euro in sus, per zbor

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru maddog95):

Aia s-o crezi tu, cu banii aia nu platesti nici biletul la first class.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, nu poti zbura cu un avion privat, ca este privat (personal) adica apartine cuiva care are bani foarte-foarte multi!
Daca ai un asemenea prieten miliardar care detine un avion privat, atunci nu platetsi nimic, ca te invita el in avionul lui.
Tu poti zbura cu avioanele companiilor aeriene, la diverse clase:
- clasa economic unde un biletele sunt foarte ieftine
- la clasa business - unde biletele sunt de 3 ori mai scumpe ca cele de la economic
- si CLASA INTAI - unde biletele sunt de 6-7 ori mai scumpe ca cele de la economic.

De pierdut nu te poti pierde in aeroport, pentru ca sunt birouri de informatie peste tot si sunt translatori, ori poti incerca sa vorbesti in engleza.
Apoi, te uiti pe panourile de zbor dupa numarul avionului tau, si mergi la poarta care se afiseaza pe ecran. In aerorturile foarte mari, este nevoie sa iei un tren sau autobuz, in incinta aeroportului, dar cu biletul in mana, tu mergi la poarta care scrie pe bilet si ei te urca in autobuz sau avion, doar daca este corect.
Stiu parinti batrani care tocmai in Australia (24 de ore de zbor cu schimabtul a 3 avioane) vin aici sa-si vada copii, oameni simpli care nu stiu o boaba de engleza, dar calatoresc cu cele mai mari avioane din lume si totusi se descurca sa urce in urmatorul avion sis a ajunga la destinatie.
Daca se descurca un batran de 70-80 de ani, sunt convinsa ca te vei descurca si tu.

| SkyPilot a răspuns:

Medium Jet from € 21 250 Madrid-Bucuresti pe privatefly.ca

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Pai toata ideea unui zbor e sa ajungi repede la destinatie. Asa zbori si cu balonul cu aer.

| wpetterssone a răspuns:

Zborurile private sunt mult mai scumpe decât zboruri la clasă cu companiile de linie. Dacă un zbor București - Budapesta costă 100 EUR cu o companie de linie, un zbor privat începe de la 350 EUR.
În aeroporturi există indicații, oameni care te pot îndruma, indicatoare și hărți. Primul zbor este foarte stresant, apoi reușești să vezi partea bună, să nu îți mai fie frică. Eu zbor cu companii de linie de 12 ori pe lună, în medie. M-am obișnuit cu avionul și cu aeroportul.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru wpetterssone):

Cred ca cu 350 euro nu platesti nici 0, 01 din combustibilul pana la Budapesta. Cred ca iesi mai scump si cu masina personala, nu mai vorbim de masina privata sau SF-uri gen avion privat. Privat inseamna sa-ti inchiriezi un avion numai pentru tine. Calculeaza si tu cat costa sa ridici un avion de la sol si sa-l aterizezi si vei vedea despre ce sume sume vorbim. Apoi mai sunt taxele de aeroport care si alea costa niste mii de euro bune (daca nu zeci, depinde unde zbori). Crezi ca un avion stationeaza gratis pe aeroport? Nu mai vorbim de costul initial al inchirierii. Ca sa-ti faci o idee, un avion de dimensiuni medii consuma cca. 3118.43 litri/h (adica cca 3 tone de combustibil) si asta la altitudine de croaziera adica peste 10.000 m. La decolare/aterizare consumul este dublu. De obicei o manevra de decolare/aterizare dureaza juma de ora deci cel putin o ora vei consuma dublu. Cel mai mic si amarat avion sa zicem ca consuma doar o tona pe ora la altitudine de croaziera, daca-l teleportezi direct acolo. Ia zi, cat costa o tona de kerosen? Asta daca te teleportezi la 10.000 m si sari din avion cu parasuta laughing

| wpetterssone a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Dacă îți vei achiziționa un avion privat, cu siguranță nu vei alege un Airbus 380, sau un Boeing 747, ci avioane de dimensiuni mici, Beechcraft Super King Air 200 sau și mai mic Cessna Skylane.
Cu siguranță cu aceste avioane mici nu vei ajunge la 10.000 m.
Avionul Beechcraft Super King Air 200 poate atinge FL350 (10.600 m), însă Cessna Skylane poate atinge FL181 (5.500 m).
Închirierea unui aparat de zbor este destul de costisitoare, taxele aeroportuare de asemenea.
Eu am răspuns pentru un bilet de avion cu pilot privat, însă dacă ai posibilități, poți face Școala de Aviație Civilă și să ai certificat de pilot privat (destul de costisitor, cel puțin 4.500 EUR).

| Quassaar a răspuns:

Nici o șansă să te pierzi in aeroport. Toate aeroporturile sunt atât de bine marcate încât și dacă vrei n-ai cum să te pierzi. Oricum peste tot sunt persoane care te pot ajuta. Într-adevăr prima data este un pic stresant, ți se pare că nu-i locul tau acolo, că totul este foarte derutant. Îți vei da seama pe parcurs cat de bine sunt organizate aeroporturile. Mergi fără nici un stres, nu are de ce să-ți fie teamă. Dacă pleci pe "afara" n-ar strica să cunoști un pic de engleza sau macar sa ai un dicționar la tine. Cât despre avionul privat, mi-e greu sa cred că îți permiți un asemenea cost. Evident că nu este pentru oricine. Și, nu vad cu ce ar fi mai puțin intimidant..hehe