| DanielDanny a întrebat:

Daca vreau sa fac voluntariat la spital, la secția de radiologie, sunt obligat să stau tot programul sau pot sa stau cat vreau, mă gândesc că poate mai găsesc ceva de lucru pe lângă voluntariat!

10 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Daca te inscrii la voluntariat, ai obligatia sa stai asa cum este programul.
La ce dumnezue te mai inscrii voluntar, daca nu ai chef sa stai acolo unde esti trimis si sa ajuti?
Probabil nu-ti vor spune nimic daca pleci mai devreme, dar nici nu-ti vor oferii vreodata vreo pozitie acolo, pentru ca dovedesti cat de superficial si nepasator esti, plecand cand ai chef si cum ai chef.
In voluntariat iti dedici timpul cauzei respective. Daca nu esti dispus sa faci asta, ce cauti acolo?

| DanielDanny explică (pentru Jassmina):

Wow nu mă așteptam la așa raspuns, tu ai fost vreodată în situația asta? Cum vrei să trăiesc din voluntariat? In plus voluntariatul e pentru mine să îmi dezvolt cunoștințele, și să ajut oamenii din timpul meu personal! Dacă mă angajează sau nu, depinde de rezultat la concursul pentru angajare, că așa puteam să vin din alta parte la concurs doar cu diploma și nu mă știa nimeni ce fel de om sunt!

Este o crima că vreau sa am un job plătit, sa am cu ce manca și plăți taxele pe lângă voluntariat? Și nu mă refeream că mă duc să stau doar 2-3ore, am întrebat dacă aș putea să plec cu 30-60 de minute înainte în cazul în care îmi găsesc un job și nu am timp sa ajung dintr-un loc in altul!

| Jassmina a răspuns (pentru DanielDanny):

Da, am fost voluntara si stiu cum este.
Am vrut sa-ti spun ca, voluntariatul nu se face lasandu-i balta pe oamenii carorar initial te oferi sa-i ajuti.
Daca nu ai timp de voluntariat sau nu ai chef si vrei sa pleci cand vrei tu, atunci nu mai incurca oameni, ca uneori este vital ca cineva sa fie acolo si sa ajute.
Una este sa te intelegi cu ei ca vin in weekend, de exemplu, de la 6 dimineata la 6 seara si alta este sa ai deja un progarm stabilit si in mijlocul lui, sa-i anunti ca pleci. Eu la asta m-am referit.
Cand ai job nu poti fii flexibil, pentru ca apar situatii cand trebuei sa ramai peste progarm la munca si nu poti ajunge la voluntariat, caz in care, cineva sufera, pentru ca nu mai primeste ajutorul promis.
Ofera-te voluntar in weekend daca iti iei munca, dar fa in asa fel incat sa tratezi cu toata seriozitatea voluntariatul.
NU stiu daca exista voluntariatae de 2-3 ore, inca nu am intalnit asa ceva, ca mai tare se incurca lumea cu din astia care ar putea dupa 1 ora sa plece.
Dar, de ce 2-3 ore?
Doar atat esti dispusa sa oferi?
Pacat, te credeam un om serios cu intentii caritabile.

| DanielDanny explică (pentru Jassmina):

Eu am înțeles, am întrebat doar daca se poate în condiții de seriozitate, daca pot ajunge la o înțelegere corectă în cazul în care ar trebui sa plec cu 30 min înainte, nu la mijlocul programului, și nu în tot deauna, am vorbit și poate sa îmi pună programul dimineața sau după amiază în funcție de cum îmi trebuie daca e cazul.

| Jassmina a răspuns (pentru DanielDanny):

Depinde de natura voluntariatului si de conditiile lor.
De exemplu, daca faci voluntariat la spital, nu prea poti pleca cand vrei, ca sunt cazuri de urgenta, cand este nevoie de o mana de ajutor, chiar in acel moment, sau trebuie sa duci pacientul pana la raze si trebuie sa stai cu el acolo, pana ii vine randul si il duci inapoi la salon. Evident ca, de se intarzie dintr-o anumita cauza, tu nu poti parasii bolnavul acolo.

Cand faci voluntariat la o cantina, nu-i problema sa pleci cu jumatate de ora mai devreme, sau la vreun magazin unde se dau produse pe cartela, ca intotdeauna raman oameni care pot ajuta.
Deci, depinde de domeniul in care vrei sa faci voluntariatul.
In orice caz, daca te duci si spui ca vrei doar 2-3 ore, nu te ia nimeni in seama, considerandu-te nedeterminat sa ajuti, lasandu-i balta cand au nevoie de oameni care pot dedica timp serios in orice domeniu. pentru ca, de tu vrei 2-3 ore, ei trebuie sa mai caute si alti oameni, ca sa poate face din bucati 8 sau 16 ore, cat au nevoie.
Daca nu poti sa fii la dispozitia lor, ofera-te in weekend cand nu ai munca si atunci, ei pot sa-ti dea ceva si sa se bajeze pe tine.

Mai poti muncii ca voluntar 3 zile pe saptamana, cu program normal si 2 zile sa le ai liber, cand poti sa-ti planifici interviurile pentru joburi. In felul asta, organizatorii voluntarilor, pot anjaga pe altcineva numai cele 2 zile, cat tu nu vii.

| DanielDanny explică (pentru Jassmina):

Nu am spus niciodată că vreau doar 2-3 ore. Și oricum am inceput de 3 zile și nu mi-a dat nimeni niciun program, vin când incepe treabă și plec când se termină tura normala, ba chiar am mai stat odată 30min in plus că nu a ajuns șefa din tura următoare. Nu am nicio problema sa stau cat trebuie.

| ptufi71 a răspuns (pentru Jassmina):

Mai aveai puțin și ii dădeai și vreo doua palme.

| Jassmina a răspuns (pentru ptufi71):

Ce sens are sa faci comentarii in afara topicului, dupa 1 an de zile. Doar ca sa te aflii in treaba?

| Afurisenia a răspuns:

Voluntar prin absenta? Exclus! Stai tot programul sau nu te mai duci.

| DanielDanny explică (pentru Afurisenia):

Dar tu la ce crezi că mă refer? Că mă duc să stau o oră și gata? Mă refeream daca pot pleca mai înainte cu vreo 30 de minute în cazul în care mi-aș găsit și nu aș putea sa ajung dintr-un loc in altul la timp! Daca ar fi cazul și aș explică situația, crezi că lumea m-ar crede neserios? Cum am spus și la celălalt răspuns, este o crima că vreau sa am un job că să am din ce trăi pe lângă voluntariat? Alta sursa de venit nu am...