|

Am o mare problema.

Azi profesoara de franceza mi. a spus ca am asculta si eu cum nu stiam nimic. am hotarat sa plec pe la jumatatea orei, spunand ca merit un 3 daca ma asculta.De cateva zile este foarte rea si zice ca putem sa plecam daca nu ne convine.ca ea nu spune la diriga decat daca facem galagie. mi-e frica sa nu afle diriginta de la colegi si sa-mi scada nota am decat 2 absente poate sa o scada? mai frica mi. e sa nu afle mama rolling on the floor. P. S:Iertati repetitile sper ca ati inteles.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună, Alinuțaa! Vrei să-ți spun părerea mea? Eu cred că tu te simți vinovată, pe lângă faptul că ți-e frică de o eventuală pedeapsă și penalizare (la școală și acasă, ceea ce, în fond ar duce la restricționarea libertății tale pe o perioadă, lucru greu de înghițit pentru o rebelă ca tine).
Acum, nu faptul că profa e acră cu tine te doare pe tine foarte tare (pentru că atunci când respecți un prof, nu ieși pur și simplu de la ora lui), zic eu, ci acțiunea, gestul tău. De ce oare ai făcut tu asta? Doar din neștiință? Din dorința de a nu fi uncool față de colegi? (adică, e ok când îți spui punctul de vedere, mai ales dacă faci ceva ce 90% din restul clasei nu ar face).
Și te mai mustră conștiința că ar putea afla mama, care spre deosebire de profă, chiar o iubești (în felul tău).
Hmmm... Ia să concluzionăm (că nici eseurile nu-s ok): deci, ai făcut o acțiune ce, în fond, o consideri greșită (reiese din atitudinea ta), ți-e frică și te simți vinovată, nu ai cu cine să dicuți ca lumea (pentru că amicii, probabil, fie ți-au zis că totul va fi ok și nu e bai, fie te-au apreciat pentru ce ai făcut) și parcă nu ți-e comodă nici faza cu aflatul și posibilele toane ale profei (dacă mă spune sau nu).
În primul rând, dacă profa ar fi vrut să te spună, te-ar fi spus de mult (trust me: cu prima ocazie ai fi fost la secretariat și mama ta ar fi știut, iar nota la purtare ți-ar fi fost scăzută).
În al doilea rând, poate că pe profă nu o doare atât de tare că tu nu știi nu stiu ce verb să conjugi în franceză, ci atitudinea ta (poate femeia chiar nu se aștepta să o lași cu gura deschisă, și să îi trântești ușa-n nas).
În al treilea rând, și profa e om (pe lângă ștampila ireversibilă de PROFĂĂĂ). Ceea ce înseamnă că are sentimente, antipatii sau simpatii și o părere generală despre voi ca și colectiv, iar despre tine ca și persoană. Poate tu chiar...2004 - 2255 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, daca doamna profesoara de franceza iti propune media scazuta la purtare cu motivul ca ai ''chiulit'' la ora dansei, media ti se va scade, si iti poate chema si parintii la scoala.Eu mai bine zic sa te duci la doamna de franceza, sa ii ceri scuze ca ai pecat, si sa faci in asa fel incat sa te ierte. Si numai asa cred ca lucrul acesta l'ai putea lasa uitat...Un caz asemanator s-a intamplat si in clasa mea numai ca colegii mei eu plecat la toata ora, iar doamna de chimie( era ora de chimie) nefiind diriginta a scazut media cu stiloul la purtare.Deci si doamna de franceza nu nuami diriginta ti'o poate scade.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ma.profa putea sa.ti puna doar o absenta nemotivabila.nu.ti face nimeni nimic happy ar afla maicata doar daca s.ar plange profesoara de purtarea ta chatterbox

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai eu iti zic ca mai bine ii spui chiar u mamei tale. pentru ca sti tu e mai bine sa afle de la tine decat de la altcneva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează