| razvan2009piticu a întrebat:

Buna, am 13 ani.Dorinta mea cea mai mare ar fi sa plec de acasa deoarece eu nu ma mai inteleg deloc cu parintii si bunicii mei. Nu am bani si as vrea sa ma cazez la un orfelinat. Am cateva intrebari


1.imi trebuiesc ceva acte
2.am voie cu animale de companie ( am o pisica si sunt extrem de atasat emotional de ea iar daca eu plec d casa parintii mi 100% ar arunca-o in strada ceea ce pe mine nu ma lasa inima)
3. ce obiecte am/nu am voie sa am la mine
4. care orfelinat din sectorul 6 este cel mai ok.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.


Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente


Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia


Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

Asociatia Telefonul Copilului
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vezi ca ti s-a raspuns la intrebarea asta aici, in caz de nu-ti mai duci aminte ca ai mai scris-o odata:

https://www.tpu.ro/......ii-mei-ei/


Nu-ti trebuiesc acte, doar trebuie sa suni la Protectia Copilului si vin ei sa te ia si vor cere ei actele de la parintii tai.

Din pacate, la CASA de COPII (orfelinat) nu se primesc animale de companie si nici vizitele prietenilor.

Nu ai voie cu obiecte personale, fiindca vei primi haine, carti si caiete de acolo.
Vei dormi in dormitoare cu 10-20 de copii si vei manca ce vor mana si ei, la cantina. Vei face baie cu totii copii in aceeasi incapere, la dusuri, vei imbraca haine de la camin si vei sta incuiat, fiindca nu mai ai voie sa iesi din curtea orfelinatului.

Programul de acolo este foarte strict, cu scularea de dimineata la 7, facut teme si joaca numai dupa amiaza si numai unde ti se permite. Aveti un pedagog care va supravegheaza si daca nu faceti ce trebuie va pedepseste (unroi va si bate, ca deh, se mai practica inca si bataia ca mod de convingere).

Asadar, daca tu crezi ca conditiile de la orfelinat sunt mai bune decat cele de acasa, de la mamica si taticul tau, unde singurul lucru care trebuie sa-l faci este SA ASCULTI in totalitate de ei, atunci suna la Protectia Copilului din orasul tau si vin ei sa te duca la orfelinat.

Din pacate, din momentul in care vine Protectia Copilului sa te ridice tu nu mai ai cum sa ceri sau sa vrei nimic, ca ei te duc unde au ei locuri si te pun sub cheie pana implinesti 18 ani.
cel mai probabil la vreun orfelinat din provincie, ca cele din Bucuresti sunt supra-aglomerate.

| Rozenn a răspuns:

E așa de grav încât să-ți dorești de bunăvoie să ajungi la orfelinat?
Te bat părinții, ce anume îți fac? Sau ești tu fire mai rebelă și vrei să te răzvrătești?