| Adela50 a întrebat:

Ce inseamna peeling? Fundita pentru cel mai bun raspuns.

3 răspunsuri:
| αℓє a răspuns:

Buna Baby!
Peeling-ul este un termen foarte cunoscut, însă multe persoane nu ştiu când se foloseşte, cum se foloseşte şi pentru ce se foloseşte.

Acest termen a fost preluat de la englezi, şi semnifică,, a curăţa",,, a descuama". Peeling-ul este de fapt un gomaj mai puternic şi se deosebeşte de acesta, prin faptul că foloseşte mijloace chimice (acizi). Scopul este de a distruge şi a îndepărta părţile deteriorate ale tegumentului şi de a permite regenerarea pielii.

În cadrul tratamentului se folosesc mai multe tipuri de acizi: alfahidroxiacizii (glicolic, lactic) folosit în peeling-urile superficiale; acidul tricloracetic folosit la peeling-urile de adâncime medie; şi fenolul sau acidul carbolic se utilizează în peeling-urile adânci.

Există peeling chimic şi mecanic.

Peeling-ul mecanic (gomajul) foloseşte acţiunea exfoliantă a granulelor şi a particulelor obţinute din produse naturale (sâmburi sfărâmaţi de mango, papaya, piersică, etc). Acest tip de tratament se execută de către cosmeticiană. Şi, datorită produselor apărute pe piaţă, îl putem face şi noi acasă.

Bafta!

| Papusik a răspuns:

Peelingul este un procedeu de reconditionare a fetei prin mijlaoce medicale. Exista trei feluri de peeling: peeling cu rezorcina (sau exfoliere cu rezorcina), peeling vegetal, utilizat mai ales in tratamentele de intretinere si peeling cu fenol, utilizat in tratamentul de soc, si uneori periculos.


Peelingul nu este o metoda miraculoasa capabila sa intineareasca orice tip de piele, ci un mijloc simplu si eficient de a completa sau de a intarzia tratamentul chirurgical. Daca bisturiul modifica mai degraba formele, peelingul modifica mai degraba aspectul. Cea mai buna indicatie apare atunci cand pielea devine uscata, ridata, pierzandu-si stralucirea si prospetimea cand se ingrasa. Se va obtine o piele ce se va apropia de tenta de piersica, se vor atenua ridurile mici, dar nu face sa dispara ridurile sau obrajii cazuti.

Mod de actiune


Efectele sale se manifesta nu doar la suprafata ci si in profunzime, asupra epidermei si dermului. Exfolierea cu rezorcina nu distruge decat celulele moarte ale stratului cornos, eliberand pielea de stratul cheratozic cu nuanta de gri ce o acopera. Ea produce la nivelul epidermei o reactie inflamatorie ce stimuleaza celulele bazale, antrenand astfel o crestere a producerii de celule tinere si o reinnoire rapida a straturilor celulare. Acest efect permite disparitia sau cel putin atenuarea micilor riduri si ameliorarea cicatricilor.


La nivelul dermului, reactia inflamatorie produce o multiplicare a celulelor conjunctive care produc noi fibre de colagen si fibre elastice.


Toate aceste fenomene contribuie la refacerea dermului subtiat si relaxat care devien mai dens, mai solid, pielea isi reia supleatea si tonusul, iar ridurile mici si cicatricile sunt atenuate.

Alte indicatii ale peelingului: amelioreaza seboreile rebele, cauterizeaza pustule la nivelul fetei si inlatura cicatricile datorate acneei. Peelingul este eficient si in cuperoza, acnee rozacee, dar nu are nici un efect asupra pigmentarilor inestetice, indiferent de natura lor.


Tehnica


Durata, numarul si intervalul dintre aplicatii depid de gradul de exfoliere, de textura pielii, de marimea leziunilor dar si de obiceiurile persoanei si de posibilitatile acesteia. Operatia nu necesita spitalizarea si se face ambulator.

| alygiorgi a răspuns:

Exfoliere

Întrebări similare