| me237 a întrebat:

Nu stiu ce sa mai fac sau cum sa-i mai explic la prietena mea cea mai buna sa nu mai fie asa egoista! Sunt mai multe faze, sa-mi spuneti voi ce sa fac.1. odata am lipsit de la scoala si am intrebat-o daca ne-a dat tema la franceza, ea a zis ca nu (de fapt ne-a dat dar ea a uitat). Profesoara m-a intrebat ca de ce nu m-am interesat de tema iar eu i-am zis ca m-am interesat dar persoana pe care am intrebat-o a zis ca nu avem, si profa a zis ca daca zic cine a fost nu imi da mie 3 ca ii da acelei persoane. Ea a inceput sa se uite la mine (se vedea in privirea ei ca nu-i pasa si ca-i sigura ca eu nu voi spune) si chiar nu am spus si mi-a dat 3 in catalog.2.am intrebat-o din ce dam test la geografie si mi-a zis ca din africa japonia si china(noua la geografie tot timpul ne zice din ce tari dam) apoi cand ajung in clasa profa sa zica bun din ce am zis ca va dau test? si un coleg sa spuna ca din india africa japonia si china. Logic ea a facut pe desteapta spunandu-mi ca mi-a zis ca dam si india, dar nu mi-a zis, si ca sa fiu convinsa m-am uitat pe mess la mesaje si nu scria india.3.I-am cerut odata sa-mi aduca caietul de romana deoarece am lipsit in acea zi si ea mi la adus dupa 3 zile ca tot o uitat (ideea e ca daca eu ii spun ca ii aduc ceva nu uit) 4.am rugat-o frumos sa se duca sa vada ce tema avem la matematica deoarece am lipsit in acea zi, ea mi-a spus ca se uita mai tarziu ca acum nu poate ca se uita la ceva serial pe calculator. Asta nu e tot, astea sunt doar niste intamplari mai sunt cateva care nu vreau sa le postez din motive personale si unele sunt mai rele decat cele pe care le-am scris eu aici. Nu mai stiu ce sa-i fac tot timpul ii explic ft frumos sa nu mai fie asa dar nu o intereseaza.

Răspuns Câştigător
| Lunia a răspuns:

Nu te supara dar nu asa trebuie sa fie o prietena ...si eu sunt egoista cu prietenele mele de la scoala (nu le dau unele teme sa le copieze...dar incerc oarecum sa le aduc pe drumul cel bun.desi ele ma ranesc mult mai mult cu unele comenturi )prietena ta nu iti e o prietena adevarata. cred ca e foarte invidioasa pe tine.eu cred ca ar trebui sa-ti faci alte prietene (in felu asta poate ii dai si ei o lectie sau ti-ai face niste noi prietene )

3 răspunsuri:
| unconnected a răspuns:

Pai asta nu se poate numi cea mai buna prietena a ta daca procedeaza si se comporta asa cu tine.Nu ai ce sa-i faci>asa e stilul ei, si crede-ma nu poti sa-i schimbi unei persoane stilul doar pentru ca tu consideri ca se comporta intr-un anume fel.Asa sunt unii oameni.Parerea mea:discuta cu ea,ia-o cu frumosul, spune-i ce te deranjeaza si ca tu chiar o consideri o prietena foarte buna si in care poti avea incredere... Daca nu reactioneaza nici asa, ai binesadmai bine rupi orice relatie cu ea.O astfle de persoana nu merita prea multoh go on.O sa-ti gasesti alti prieteni buni care probabil nu se vor comporta asa cu tinehappy
Dar mai poate fi inca o posibilitatethinking Poate e suparata pe tine dintr-un anume motiv. POate fara sa-ti dai seama ai ranit-o sau i-ai facut ceva care nu-i convine.Dar discuta cu ea.si daca nu merge, cum am spus si mai sus...n-ai ce face. Daca chiar ''tine" la tine atunci o sa-si dea seama ce a facut.happy

| MoustachexD a răspuns:

Cel mai simplu ar fi dacă n-ai mai băga-o in semă o vreme. „Prietena" ta dă dovadă că nu-i pasă deloc de tine, ție de ce ți-ar păsa. Poate ar trebui să vorbești cu ea despre asta și dacă tot continuă, găsește-ți pe altcineva cu care să stai. c:

| ioana12345678 a răspuns:

De ce esti prietena cu ea? Daca vrei totusi sa ramaneti prietene, poti vorbi cu ea si spune-i sa incerce sa se puna in piela ta la ora de franceza (de exemplu)